Bygger Grandkvartalet i Larvik

 
Bygger Grandkvartalet i LarvikIllustrasjon: DARK arkitekter
For en kontraktssum på 240 millioner kroner eks. mva. skal Peab bygge 11 200 kvadratmeter leiligheter, kontorplasser, hotell og nytt møtesenter i Larvik.

Når Grandkvartalet står ferdig i 2022, vil det knytte indre havn sammen med sentrum, og forene fjorden og byen. Byggherre og utvikler er Grandkvartalet Eiendom. Peab er valgt som totalentreprenør i prosjektet, og 20. desember 2019 ble kontrakten signert.

− Vi ser frem til å endelig komme i gang med dette prosjektet, som skal bidra til å løfte Larvik som by, og forsterke aksen mellom byen og fjorden. Vi er også meget godt fornøyd med å ha fått med oss en solid og god totalentreprenør for gjennomføring av dette prosjektets første byggetrinn, sier Tom Roger Rystad, prosjektleder for Grandkvartalet Eiendom, i en pressemelding.

Lokal entreprenør

Grandkvartalet vil bestå av et urbant og mangfoldig bomiljø med ulike leilighetstyper, effektive kontorplasser, nytt hotell og nytt møtesenter. Grandplassen blir selve hjertet i prosjektet hvor kombinasjonen av pulserende møteplasser og byrom med flere nye funksjoner, vil fylle folks behov for positive opplevelser. Regionsjef Terje Kaasa Larsen i Peab sier dette er en viktig kontrakt for Peab, av flere årsaker.

− Peab er en entreprenør med sterk lokal forankring i Vestfold og Telemark, og for oss er det motiverende å få muligheten til å bidra til å bygge fremtidens Larvik. Lokale signalprosjekter som Grandkvartalet bidrar til å bygge stolthet innad i bedriften. Samtidig passer prosjektet godt inn i vår portefølje, og bidrar til å sikre sysselsetting og omsetning de neste to årene. Vi setter stor pris på tilliten fra byggherren, sier han.

Trygg byggeplass

Oppstart på byggeplassen er planlagt til mars 2020. Peabs oppdrag omfatter oppføring av tre bygg og en parkeringskjeller. Byggene skal inneholde både leiligheter, hotell og næringsarealer. Byggemåte er en kombinasjon av plasstøpt og prefabrikert betong. Planlegging, logistikk og HMS blir viktige fokusområder for entreprenøren.

− Grandkvartalet har beliggenhet midt i bykjernen. Her blir det trangt, både på og rundt byggeplassen. Vi må legge ekstra vekt på planlegging for effektiv logistikk og god sikkerhet. Da tenker jeg ikke bare på sikkerheten til dem som jobber på prosjektet, men også publikum, som vil komme tett på byggeplassen vår, understreker Peabs regionsjef Terje Kaasa Larsen.

Grandkvartalet er tegnet av Dark Arkitekter.

Fakta Grandkvartalet, Larvik:

Totalt 11 200 m2 BRA
Boliger: 36 leiligheter
Hotell: Fem etasjer, 49 hotellrom, 1750 m2 BRA
Møte- og konferansesenter: To etasjer,  1200 m2 BRA
Byggherre: Grandkvartalet Eiendom
Totalentreprenør: Peab
Arkitekt: Dark Arkitekter
Byggestart: Mars 2020
Overlevering: Desember 2021 - mars 2022
Kontraktssum 240 MNOK eks. mva.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår