Bygger hus med matematikk i skolen

 
Bygger hus med matematikk i skolenPer Risdal - Karriere Oppland, Midt-Gudbrandsdal, Birger Aspaas – Kjededirektør Nordbohus, Halvor Dahl – Administrerende direktør Nordbohus og Øystein Rudi Tofte – lærling Nordbohus.
Nordbohus samarbeider med Vinstra ungdomsskole, BNL og Opplæringskontoret for byggfag i Gudbrandsdalen.

I to dager har Nordbohus Vinstra konstruert hus sammen med niende klasse på Vinstra ungdomsskole. I samarbeid med Opplæringskontoret for byggfag i Gudbrandsdalen, og Byggenæringens landsforening (BNL), har skolen laget et meget spennende matematikkprosjekt for sine elever.

Som faglig støtte var Nordbohus på plass for å veilede elevene underveis i arbeidet. BNL har initiert igangsettingen av prosjektet med praktisk matematikk gjennom byggfag. Målet er å skape varig samarbeid mellom skole og næringsliv. 

Elevene bygger et lite hus i tre. For å gjennomføre dette, involverer de faglærer, bedrift og lærling.  Elevene jobber med Pytagoras, volumberegninger, areal og konstruksjonsteknikk mm. Det benyttes praktiske oppgaver som er utviklet og prøvd ut av lærerteam i både Norge, Sverige og Danmark.

 

Fra Nordbohus sitt hovedkontor var administrerende direktør Halvor Dahl og kjededirektør Birger Aspaas på besøk for å se nærmere på den fine samhandlingen mellom elever og byggenæringen.

– Det er veldig godt å se at vår forhandler i området bidrar på en så fin måte og skaper oppmerksomhet rundt byggfaget. Jeg er sikker på at Pythagoras blir enda mer interessant når elevene får se bruken av kunnskapen i praksis,sier Halvor Dahl.

 

Nordbohus hadde to mann i arbeid i klasserommet. Den erfarne tømreren Sverre Ryen og lærling Øystein Rudi Tofte (bildet t.h) veiledet elevene i arbeidet med realistiske bygningsmodeller.

– Det er jo en fantastisk kreativ måte å lære matematikk på. Vi stiller med en erfaren fagmann og en lærling i klasserommet, for å bidra til at ungdommene lærer den praktiske anvendelse av matematikk som vi selv jobber med i det daglige. Når jeg ser dette blir jeg stolt av å jobbe i Nordbohus, sier Dahl.

 

For Nordbohus er det viktig å bidra i samfunnsnyttig arbeid, og være et kompetansesenter for bygg-relaterte spørsmål i lokalmiljøene.

– Skal vi være attraktive arbeidsplasser for ungdommene, må vi vise frem hva vi jobber med, slik som de gjør i klasserommet her på Vinstra ungdomsskole. Kanskje noen av elevene her søker lærlingplass hos oss om noen år, slik som Øystein Rudi Tofte gjorde (bildet t.h). Han står i klasserommet som et levende bevis på at byggenæringen er en meget aktuell levevei. Du vet, uansett hvordan det går med oljen i Norge så må folk ha hus, avslutter Nordbohus-direktøren.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår