Bygger Kilen Handelspark

 
Bygger Kilen HandelsparkIllustrasjon: Spir Arkitekter
AKTUELLE PROSJEKTER: Veidekke Logistikkbygg og Kilen Syd AS (COOP, Canica og Profier) har etter mange års plan- og utviklingsarbeid endelig kunne inngå avtale om bygging av storhandels­senteret Kilen Handelspark i Tønsberg.

 Kontrakten er en totalentreprise verdt nær 370 millioner kroner ekskl. mva.

- Profier og Veidekke begynte arbeidet med handelsparken helt tilbake til 2008, så her har det vært en svært lang vei fra start til mål. Vårt gode samarbeid er utviklet gjennom flere tidligere prosjekter, deriblant Kilen Bolig som Veidekke bygde for Profier for noen år siden. Nå gleder vi oss til endelig å komme i gang med byggingen, og vi takker så mye for oppdraget, sier daglig leder Roar Kristiansen i Veidekke Logistikkbygg AS i en pressemelding.

Kilen Handelspark blir på cirka 20.000 m2 BTA og skal inneholde til sammen ti forskjellige store handelsaktører. Byggearbeidene skal gjennomføres i arbeids­fellesskap mellom Veidekke Bygg og Veidekke Logistikkbygg.

- Vi er glade for at vi endelig skal starte byggingen av Kilen Handelspark. Det har vært krevende planprosesser og mange hindre på veien frem til nå. Takket være utholdende eiere og et godt og konstruktivt samarbeid med Veidekke er vi snart klare til å sette spaden i jorda. Vi opplever betydelig interesse blant store leietakere og er sikre på at dette blir et attraktivt handelspunkt når åpning finner sted i 2024. Og vi har ytterligere planer om utbygging av boliger og rehabilitering av Tolvkanten, sier prosjektleder Jon Lerstang i Profier AS.

Byggearbeidene starter opp før sommeren og skal gjennomføres på to år. Oppdraget inngår i Veidekkes ordreserve for første kvartal.

FAKTA:

Tiltakshaver: Kilen Syd AS

Arkitekt forprosjekt: Spir Arkitekter AS

Totalentreprenør: Veidekke Bygg / Veidekke Logistikkbygg

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave