Bygger ny barneskole i Tvedestrand

 
Bygger ny barneskole i TvedestrandIllustrasjon: Arkitema
AKTUELLE PROSJEKTER: Tvedestrand kommune har tildelt Veidekke oppdraget om å bygge ny barneskole på Lyngmyr i Tvedestrand.

Av Bjørn Laberg

Kontrakten er totalentreprise verdt 172 millioner kroner ekskl. mva. Prosjektet er vunnet i en pris-/designkonkurranse der Veidekke har samarbeidet med Arkitema om løsningsforslaget. 

Det nye bygget på om lag 6.500 m2 over tre etasjer skal huse ny barneskole for hele Tvedestrand kommune. Skolen bygges som en tre-parallell skole med plass til 525 elever. I tillegg kommer komplette utearealer og nærmiljøanlegg på cirka 15.000 m2.

Regnvann skal fordrøyes lokalt og nyttes som trivselsskapende element i utearealene. En liten eksisterende elv skal ledes gjennom og animere utearealet og benyttes i naturfag, samtidig som den vil ha en viktig rolle i overvannshåndteringen.

Da området fra før rommer både ungdomsskole og idrettshall har en betydelig utfordring vært å organisere en trafikkløsning der også den nye barneskolen får et trygt og funksjonelt trafikkmønster, med universelt utformede atkomster til eksisterende og nye bygg.

- Dette prosjektet betyr mye for innbyggerne i Tvedestrand kommune som nå får en ny og tipp topp moderne skole for barna i kommunen. Å bygge gode skolebygg er noe av det mest meningsfulle vi som entreprenører kan gjøre, og takker så mye for oppdraget. Vi håper å gjenta suksessen fra byggingen av Tvedestrand videregående skole og idrettspark for et par år siden, og prosjektet blir en viktig del av vår portefølje i østre del av Agder, sier distriktsleder Atle Monan i Veidekke Bygg Agder.

Byggearbeidene starter opp allerede nå i august og er planlagt ferdigstilt i mai 2023 slik at skolen kan tas i bruk til skolestart 2023.

FAKTA:

Fylke: Agder
Tiltakshaver: Tvedestrand Kommune
Totalentreprenør: Veidekke Agder AS avd. Arendal
Verdi: 172 millioner kroner
RI Reguleringsplan: Feste Sør AS
RI Byggeteknikk, forprosjekt: Multiconsult AS
RI Elektroteknikk, forprosjekt: Rambøll Norge AS
RI Ventilasjon, forprosjekt: Siv. Ing. Øivind B Berntsen AS
RI VVS, forprosjekt: Siv. Ing. Øivind B Berntsen AS

Illustrasjon: Arkitema

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår