Bygger ny barneskole og idrettshall i Sel

 
Bygger ny barneskole og idrettshall i SelVisjonsskisse: Norconsult
AKTUELLE PROSJEKTER: Sel Kommune skal bygge en ny barneskole for 1.-7. trinn, og utlyser nå konkurranse om samspillsentreprise for prosjektet.

Av Bjørn Laberg

Prosjektet omfatter også bygging av ny idrettshall i tilknytning til eksisterende Ottahall, som skal brukes som flerbrukshall, samt opparbeidelse av skolens uteområde og ombygging av infrastruktur i forbindelse med byggingen. Skolen skal bygges på tomta sør for Otta ungdomsskole 8. – 10. trinn.

Prosjektet gjennomføres etter en samspillsmodell, hvor totalentreprenør med sin organisasjon, arkitekt, rådgivere, entreprenører og leverandører skal stå for all nødvendig prosjektering i samspill med byggherre. I Fase 1 utvikles forprosjektet i felleskap og målpris etableres, og i Fase 2 utføres detaljprosjektering og utførelse.

Litt fra konkurransegrunnlaget:

• Det legges til rette for at skoleanlegget skal bli et nærmiljøanlegg som regelmessig blir brukt også utenom skoletiden. Uteområdet vil oppgraderes og gjøres attraktivt for ungdommers fysiske utfoldelse og aktivitet. Aktivitetstilbudet vil dermed supplere og komplettere utearealene for Otta Ungdomsskole som ligger på nabotomt, slik at området totalt sett blir en møteplass for alle beboere i nærmiljøet.

• Før nybygg kan starte må det planlegges og rives eksiterende bygg på tomt for skole og tomt for flerbrukshall (Elvebakken bo- og aktivitetssenter og Otta Samfunnshus) Nybygg skal planlegges for å kunne gi best mulig energi- og driftskostnad. Samspillsfasen skal fastsette om dette skal utføres med eller uten sertifisering gjennom f.eks Breeam NOR eller tilsvarende.

• Totalentreprenørens arbeider inkluderer opparbeidelse av ny gang / sykkelveg ca. 800 meter, og 2 eller 3 langsgående bussomstillingsplasser med lengde til 3-4 busser og infrastruktur over og i grunn. 

• Kontrakten inkluderer også en opsjon på ombygging av eksisterende skole for 1.- 4. trinn, til en barnehage for 156 barn.

• For skisseprosjektet som ble utarbeidet i 2019 var det en forutsetning at idrettshallen skulle utføres i massivtre. Norconsult har stått fritt til å foreslå konstruksjonsmetode i denne utredningen, men som følge av at det skulle ses på et kostnadseffektivt bygg, ble det naturlig å vurdere en stålkonstruksjon med sandwichelement.

Tilbudsfrist: 13. oktober 2020

Verdi: cirka 190 millioner kroner

Kilde: ByggfaktaSMART / ByggeNorge / Sel kommune / Norconsult / TendSign

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Smart.


 

Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår