Bygger på historisk grunn i Gøteborg

 
Bygger på historisk grunn i GøteborgProsjekt Glasbruket. Foto: What! Arkitektur.
AF Gruppen har fått i oppdrag å bygge et leilighetsbygg med 139 borettslagsleiligheter i bydelen Majorna i Gøteborg. Kontraktsbeløpet er ca. 200 MSEK, ekskl. mva.

Prosjekt Glasbruket bygges som et sammenhengende kvartal på grunnen til den gamle Fixfabriken, et gammelt landemerke i Gøteborg som representerer svensk industrihistorie.

Glasbruket består av leiligheter fra 35 til 173 kvadratmeter, som passer mange forskjellige typer husholdninger. For å forsterke den industrielle karakteren får bygningene uvanlig store vinduspartier som er satt rett i en klassisk mursteinsfasade.

Kvartalets høyde varierer mellom 4 og 15 etasjer, med utsikt over Göta älv og Majornas taklandskap. Alle leilighetene har minst én balkong eller uteplass, de fleste har to.

Oppdragsgiver er Fastighets AB Balder, som nå gjennomfører sitt andre store prosjekt på Fixfabrikens område.

– Vi gleder oss til å samarbeide med Balder for å utvikle historisk grunn og bygge et kvartal med gode boliger som passer godt inn i den eksisterende bebyggelsen, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen i Sverige, i en pressemelding.

Oppdraget til AF Gruppen er en totalentreprise med planlagt byggestart høsten 2020. Innflytting er planlagt våren 2023. Prosjektet skal sertifiseres i henhold til Miljöbyggnad Silver 3.0.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår