Bygger SINTEF Horizon på Gløshaugen

 
Bygger SINTEF Horizon på GløshaugenBildet: Prosjektet har som mål å bli et referanseprosjekt og et forbilde for øvrig fortetting og utvikling av campusområdet. Illustrasjon: PKA Arkitektkontor AS
AKTUELLE PROSJEKTER: Veidekke har skrevet kontrakt med SINTEF Energi AS om å bygge SINTEF Horizon, et miljøsertifisert næringsbygg på universitetsområdet Gløshaugen i Trondheim.

Oppdraget er en totalentreprise verdt 280 millioner kroner ekskl. mva.

Det nye bygget blir på totalt 11.000 m2, hvor 6.500 m2 er nybygg og de resterende 4.500 m2 er rehabilitering av eksisterende kontorbygg. SINTEF Horizon skal romme kontorplasser, arealer tilrettelagt for samhandling og forskning samt kantine for ansatte og andre brukere av campus.

Prosjektet har som mål å bli et referanseprosjekt og et forbilde for øvrig fortetting og utvikling av campusområdet. Det er lagt vekt på ombruk i prosjektet, og bygget skal sertifiseres til miljøstandarden BREEAM-NOR Excellent.

- Sammen med SINTEF Energi har vi gjennomført en svært vellykket samspillsfase med forprosjektet slik at vi nå er klare til å starte på detaljprosjekteringen. Tett samspill er oppskriften vår på et vellykket prosjekt for alle parter, og vi takker så mye for tilliten og for oppdraget med å gjennomføre nok et bærekraftig prosjekt for SINTEF, sier regiondirektør Torgeir Wiig i Veidekke Bygg Trøndelag.

Forberedende arbeid er igangsatt, og selve byggearbeidene starter på nyåret med planlagt ferdigstilling høsten 2024. Oppdraget inngår i Veidekkes ordrereserve for tredje kvartal.

Illustrasjon: PKA Arkitektkontor AS

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave