Bygger stor vindpark i Sverige

 
Bygger stor vindpark i SverigeVindparken Åby-Alebo vil bygges på samme måte som Stena Renewables Vindpark Kronoberget i Lekeberg kommune, som nylig har blitt tatt i bruk. (Ill: AF Gruppen).
AF Gruppens datterselskap Kanonaden Entreprenad AB skal prosjektere og bygge veier, fundament og strømnett for Vindpark Åby-Alebo på oppdrag fra Stena Renewable AB. Kontraktens verdi er 213 millioner svenske kroner.

Vindpark Åby-Alebo i Mönsterås kommune er den største vindparken i det sørlige Sverige. Den består av 36 vindkraftverk med en totalhøyde på 200 meter og beregnes å produsere ca. 500 GWh fornybar kraft årlig. Dette tilsvarer strømforbruket til 100 000 villaer.Den fornybare kraften reduserer kulldioksidutslippene med omkring 300 000 tonn per år, som er like mye som det 167 000 vanlige bensin- og dieselbiler slipper ut i løpet av ett år, skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Byggingen av Vindpark Åby-Alebo starter våren 2020, og det forventes at anlegget vil levere strøm fra første kvartal i 2022.

– Kunder som kommer tilbake er en bekreftelse på at vi skaper verdier i prosjektene våre. Det er ekstra gledelig å få bidra til en ny vindpark som skaper klimagevinster i mange år fremover, sier Bård Frydenlund, konserndirektør for Sverige i AF Gruppen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår