Bygget på bærekraft

 
Bygget på bærekraft
Gjennom 80 år har VELUX bidratt til å gjøre hus og hjem bedre for mennesker og planeten.

VELUX primære produkter er takvinduer, fl ate takvinduer og modulære takvinduer for kommersielle vinduer. De produserer også tilbehør som persienner og rulleskodder, samt systemer for å betjene dem, inkludert sensorer, fjernkontroll og smarthussystemer.

Disse produktene bidrar til å skape lyse, sunne og energieffektive steder å bo, jobbe, lære og leke i.

Skapt lysere rom siden 1941
VELUX-historien begynte i København i 1941 med sivilingeniør Villum Kann Rasmussen, som hadde en enkel idé. Han ønsket å forvandle danskenes ubrukte, mørke og tette loft til lyse og levelige rom.

Villumsen patenterte sitt første vindu året etter, designet både for å slippe inn naturlig lys og ventilasjon. Derav navnet ”VELUX”, som kombinerer ”ventilasjon” og ”lux”, som er latin for lys. Selskapet er nå verdensledende innen sine segment, med tilstedeværelse i 40 land.

Takvinduer, som gir naturlig lys og frisk luft gjennom taket, har en massiv innvirkning på folks helse og velvære, ved å skape sunne og komfortable innemiljøer.

Å få tilgang til dagslys og frisk luft i disse timene har enorme fordeler for folks helse. Det fører til bedre søvn, bedre humør, høyere aktivering, mindre stress og bedre generell mental helse.

Mennesker – spesielt i nordlige land –tilbringer mesteparten av livet innendørs. Og under pandemien har folk blitt vant til å tilbringe enda mer av den tiden hjemme.

Bærekraftig fremtid
For VELUX handler samfunnsansvar om mer enn å lage produkter som fører til bedre helse og velvære. Bærekraft er kjernen i det VELUX gjør. Det betyr en forpliktelse til å innlemme bærekraft i hele verdikjeden, fra sourcing til produksjon, mennesker og produkter til bærekraftig bygningsforkjemper og produktets slutt på livet.

VELUX er forpliktet til å redusere sine egne CO2e-utslipp med 50 prosent innen 2030. Det oppveier også dets historiske karbonavtrykk gjennom skog- og biologisk mangfoldsprosjekter tilsvarende CO2e- utslippene fra 1941 til 2041.

Oppnå mer sammen
For VELUX er det viktig å bidra til å gjøre hele byggesektoren mer bærekraftig, ved å skape arenaer for kunnskapsdeling, innovasjon og partnerskap.

Siden de startet denne reisen i 1999 har VELUX grunnlagt en global allianse kalt Active House Alliance. Her er målet å utvikle en helhetlig tilnærming til sunne og bærekraftige bygninger; alliansen har skapt samarbeider i mer enn 30 fullskala demonstrasjonsprosjekter rundt om i verden; og driver forskning på hvordan bygninger kan gjøres mer bærekraftige.

I 80 år har Velux gjort hjemmene lysere, sunnere og mer bærekraftige. Det har aldri vært viktigere.

 

 

 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave