Byggfakta fronter vekst og effektivitet

 
Byggfakta fronter vekst og effektivitet- Nå foredler vi det aller beste av det vi har i vår unike prosjektdatabase og gjør det tilgjengelig for våre kunder, som på sin side vil spare tid og penger på å konsentrere seg om de oppdragene det er mest sannsynlig at de vil vinne, sier CEO Lars Schön (t.v) og account manager Erik Sandnes i Byggfakta. Foto: Odd Borgestrand
BYGG REIS DEG 2021: Byggfakta lanserer under Bygg Reis Deg et helt nytt verktøy for vekst og effektivitet i norsk bygg- og anleggsbransje.

Av Odd Borgestrand

- Produktet har fått navnet «Grow Your Business» og vil påvirke hverdagen til blant andre entreprenører, arkitekter og rådgivere på en svært positiv måte, sier CEO i Byggfakta, Lars Schön.
- Alt tar utgangspunkt i Byggfakta sin prosjektdatabase, med drøyt 60.000 pågående eller planlagte prosjekter. Her har vi oversikt over hvem som er tiltakshaver, arkitekt, rådgiver, entreprenør og underentreprenører. Med andre ord alle som er involvert i prosjektet. I tillegg har vi historikken til prosjekter mange år tilbake i tid. Det gjør oss også i stand til å se hvilke partnere en tiltakshaver har knyttet til seg opp gjennom årene, forklarer Schön.

Økt sannsynlighet for å sikre seg oppdrag
- Det tar tid og koster mye penger å utarbeide anbud. Med den nye plattformen vi nå tilbyr kan aktører i bygg og anlegg heller legge arbeid i prosjekter der sannsynligheten for at de får jobben er mye større enn tidligere, understreker account manager Erik Sandnes i Byggfakta.

Ved å styre unna anbud der muligheten for å vinne er minimal vil man også kunne spare store beløp i løpet av et år, legger han til.
Sandnes er svært begeistret over de muligheter det nye produktet gir både Byggfakta og de aktørene som ønsker å benytte seg av dette.
- Dette gir oss, og dermed våre kunder, en unik innsikt i hvordan man kan og bør gå fram for å bygge opp et skreddersydd team av partnere for å øke muligheten for å vinne et anbud, enten det er innenfor bygg eller anlegg, sier han begeistret.

Han mener Grow Your Business må være spesielt interessant for aktører som jobber mye med totalentrepriser, men også for andre som bruker mye tid på anbud.

Økt effektivitet
- Ifølge en analyse fra PwC er selskaper som bruker data i sine beslutningsstrukturer vanligvis tre ganger mer effektive. Vi tror vårt produkt kan øke effektiviteten ytterligere. Her handler det om å øke topp- og bunnlinjen til våre kunder, basert på en datadrevet vekststrategi, sier Sandnes.

Byggfakta er Norges ledende leverandør av informasjon om offentlige og private bygg- og anleggsprosjekter. Vi overvåker, bearbeider og analyser prosjektmarkedet, og tar nå et stort steg videre med «Grow Your Business». Produktet har fått et engelsk navn fordi Byggfakta har utviklet seg til å bli et børsnotert, internasjonalt konsern med 2000 medarbeider og kontorer i en rekke land i Europa i tillegg til Australia, forklarer CEO i Byggfakta i Norge, Lars Schön.

Foredler det beste
- Nå foredler vi det aller beste av det vi har i vår unike prosjektdatabase og gjør det tilgjengelig for våre kunder, som på sin side vil spare tid og penger på å konsentrere seg om de oppdragene det er mest sannsynlig at de vil vinne.

I tillegg til å formidle prosjekter i tidlig fase kan vi nå tilby en grundig analyse og historikk som omfatter både prosjektene og aktørene. Dette gir en merverdi som det norske markedet tidligere ikke har sett maken til, mener Schön og Sandnes.

Adgang til kunnskap
- I all sin enkelhet handler det om adgang til kunnskap som skaper forståelse og et større bilde av hvem og hva bransjen består av, sier Martin Lund Knudsen.

Han er CEO i Tailor Business Consulting, som sammen med Byggfakta har utviklet Grow Your Business. Produktet har allerede fått godt fotfeste i det danske markedet, og lanseres i høst i Norge og Sverige. Finland kommer i 2022.

Uten informasjon gjør vi valg i blinde. Det krever god innsikt for å treffe nyanserte valg framfor å å benytte gamle rutiner, gamle nettverk og de vi alltid har samarbeidet med. Gjennom denne plattformen gjør vi det mulig å tilby en mulighet til å treffe beslutninger basert på gode datagrunnlag, sier Martin Lund Knudsen, med drøyt 20 års fartstid i ledende posisjoner innen bygg- og anlegg i Danmark.

Martin Lund Knudsen og Erik Sandnes vil stå for lanseringen av «Grow Your Business» under Bygg Reis Deg torsdag 21.oktober kl. 10.00. Du kan melde deg på seminaret til  jeanette.lund@byggfakta.no / 954 24 830

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave