ByggSøk stenger

 
ByggSøk stengerIllustrasjonsbilde: Getty Images
I dag stenger ByggSøk for nye søknader. I stedet for ByggSøk, kan brukerne velge blant flere moderne digitale løsninger for byggesøknader.

– ­I dag stenger ByggSøk for nye søknader. ByggSøk har tjent oss godt siden 2003, men løsningen er basert på gammel teknologi som ikke lenger tilfredsstiller dagens krav, sier fagdirektør Kari Befring Bjørnstad i Direktoratet for byggkvalitet.

– Vi kan stenge ByggSøk fordi vi nå har vi fem moderne, brukerrettede løsninger for byggesøknader brukerne kan velge mellom. Stengingen av ByggSøk representerer derfor en milepæl i arbeidet med å forenkle og digitalisere byggesaksprosessen, fortsetter Bjørnstad.

Kan overføre byggesaker til andre løsninger

Stengingen innebærer at man ikke lenger kan sende søknad om rammetillatelse, søknad om tillatelse til tiltak i ett trinn eller søknad uten ansvarsrett fra ByggSøk. Du har to valg hvis søknaden er sendt til kommunen fra ByggSøk før 1. oktober 2020 uten at byggesaken er avsluttet:

  1. Overføre de viktigste dataene fra ByggSøk til en av de nye søknadsløsningene for å fortsette byggesaken fra en ny løsning. Bruk denne veiviseren for å flytte søknader fra ByggSøk til en ny søknadsløsning.
  2. Fortsette i ByggSøk. Fram til 31.12.2021 kan du i ByggSøk ferdigstille saker og søke om igangsettingstillatelse, midlertidig brukstillatelse og ferdigattest. Du kan også sende endringssøknad via ByggSøk.

Nye løsninger gir komplette søknader

– De nye søknadsløsningene er tilpasset ulike målgrupper og gjør det enklere for søkeren å gjøre ting riktig, sier Bjørnstad.

I dag er 40 prosent av byggesøknadene som sendes kommunene mangelfulle. Dette innebærer merarbeid både for kommuner og de som søker - og gir lengre saksbehandlingstid.

De nye søknadsløsningene skal løse dette ved at søknader automatisk kontrolleres mot regelverket. På denne måten får søkeren bedre hjelp enn tidligere til å levere inn søknader uten mangler, og dermed muligheter for raskere saksbehandling i kommunen.

Her finner du en oversikt over de de nye søknadsløsningene.

Fredagskaffe med orientering om de de nye byggesøknadsløsningene

DiBK inviterer til fredagskaffe på web 23. oktober kl. 12.00–13.30. Her blir det gitt praktiske råd og tips i forbindelse med stengingen av ByggSøk, og de nye søknadsløsningene vil bli presentert. Meld deg på webinaret her.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår