Byrom for alle i Kristiansand

 
Byrom for alle i Kristiansand
Kristiansand bystyre har vedtatt å gå videre med Multiconsults forslag om et byrom for alle, i den trafikkerte Festningsgata. Gata funger i dag som en barriere mellom City og den historiske bydelen, Posebyen.

Bakgrunnen for Multiconsults forslag er den nye, underjordiske Torvparkeringen, som vil føre til mindre trafikkmengde i Festningsgata.

- Parkeringen gir en histo­risk mulighet for å prioritere myke trafikanter og ta opp elementer av «shared space»-tankegangen, med lavere grad av segrege­ring mellom myke og harde trafikanter. Ved å aktivisere Posebyen vil vi tilrettelegge for at en gå- eller sykkeltur gjennom Kvadraturen blir en opplevelse, og ikke bare en transportetappe, sier Bjørn Oscar Unander, markedssjef for By og Samfunn i Multiconsult.

Fremhever historisk sammenheng i sentrum
Forslaget inkluderer å gi krysningen av Festningsgata en utforming og tilrettelegging som visuelt binder den sammen med Torvet.

- Festningsgata fikk etter 2. verdenskrig rollen som hovedferdselsåre inn til Kvadraturen. Tanken var da at den brede avenyen skulle åpne seg mot Østre havn med springvann og grønne trær. I stedet har gata etter hvert blitt en trafikkmaskin som i praksis deler byen i to. Ved å avta trafikkmengden vil den historiske sammenhengen i Kristiansand sentrum fremheves. Det å binde sammen den østre og vestre delen av byen kan bli begynnelsen på en bedre tilrettelegging av Posebyen som besøksmål, sier Unander.

Forslaget skal utredes videre i samarbeid med regionale og statlige myndigheter.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår