Conceptor Bolig bygger 130 leiligheter i Kongsberg

 
Conceptor Bolig  bygger 130 leiligheter i KongsbergBildet: Området er på 20.000 kvm og er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål. 60 % blir boliger og 40 % blir kontorer og næringsvirksomhet, kafe, nærbutikker og dagligvarebutikk. Foto: Conseptor Bolig AS
AKTUELLE PROSJEKTER: Conceptor Bolig AS og AS Kongsberg Tomteselskap går sammen om å utvikle 130 leiligheter og opp mot 7000 m2 næringsareal på Edvardsløkka, et nytt sentrumsnært bolig- og næringsprosjekt i Kongsberg

Kongsberg er en vekstkommune med nær 30.000 innbyggere som om kort tid får ny oppgradert E134 inn til Kongsberg fra Drammen/Mjøndalen og ut av Kongsberg mot Notodden.

– Visjonen for området er at Edvardsløkka i Kongsberg skal utvikles som et nyskapende område med identitet og urbane kvaliteter. Området skal tilby brukerne sosial samhandling og bebyggelsen skal tilføre området bærekraftig klima og energiløsninger, sier Lasse Skjelbred som er adm. direktør i Conceptor Bolig AS, i en pressemelding.

– Området er på 20.000 m2 og er regulert til kombinert bebyggelse og anleggsformål. 60 % blir boliger og 40 % blir kontorer og næringsvirksomhet, kafe, nærbutikker og dagligvarebutikk. Videre ønsker vi å få helseaktører inn som leietakere i nærhet til leilighetene og town-house løsningen som skal bygges. Conceptor Bolig AS eier 55 prosent av prosjektet og AS Kongsberg Tomteselskap eier 45 prosent av prosjektet, sier Øyvind Holm som er adm. direktør i AS Kongsberg Tomteselskap.

Conceptor Bolig AS har en klar vekststrategi og skal bygge leiligheter og boliger i det sentrale østlandsområdet hvor også InterCity-satsing er prioritert. Selskapet har ca. 2.300 leiligheter under utvikling. Selskapet utvikler boliger i Hamar, Ullensaker, Asker, Horten, Sandefjord, Skien og nå i Kongsberg.

– Vi er svært glad for å få Conceptor Bolig AS med som ledende partner i samarbeid om utvikling av Edvardsløkka som bydelssenter med nye boliger og næringsareal med arbeidsplasser. Dessuten at Conceptor Bolig AS deler vår vurdering av Kongsberg som et område med potensiale for vekst og tilflytting, sier Øyvind Holm, adm. direktør i AS Kongsberg Tomteselskap.

– Vi har ambisjoner om å komme i gang med prosjektet rett over sommerferien, sier Stig Ø. Kvarsnes som er prosjektleder i Conceptor Bolig AS. Han holder i prosjektet sammen med Mikkel Myrvold, leder for eiendomsutvikling i AS Kongsberg Tomteselskap, og kollega Frank Johannessen.

Området skal utvikles med en kombinasjon av funksjoner med næring, tjenester (kommunalt og private) og ulike bolig typer. Området har kort avstand til sentrum (1,2 km) og planer om transport med innovative løsninger (f.eks. autonom buss), sier Frank Johannessen, prosjektleder, Conceptor Bolig AS.

Edvardsløkka ligger ca. 1,2 km fra bysentrum, med eksisterende boligmasse mot sør, øst og nord med rekkehus, leilighetsbygg og eneboliger. Mot øst bygges det ca. 250 nye boliger i Kampestadlia. Bygningen fra den tidligere høyskolen ligger på området. Edvardsløkka ligger i landskap som er flatt mellom Vibehaugen (mot vest) og åsen Kampestadlia mot øst. Frogs vei ligger rundt området mot sør, øst og nord.

 

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Smart.


 

Last gjerne også ned våre rapporter. Rapportene er basert på data registrert i Byggfakta sin prosjektdatabase. Disse inneholder detaljert informasjon om pågående, planlagte og gjennomførte byggeprosjekter.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår