Consto bygger nye Stord Vgs

 
Consto bygger nye Stord VgsBildet: Nye Stord videregående skole. Illustrasjon: LINK arkitektur
AKTUELLE PROSJEKTER: Sammen med Link arkitektur har Consto Bergen vunnet pris- og designkonkurransen for bygging av nye Stord videregående skole for Vestland fylkeskommune.

Av Bjørn Laberg

Stord videregående skole er i dag lokalisert på to steder, og skal på sikt slås sammen til en skole på Vabakkjen. Consto Bergen har fått oppdraget med å bygge første byggetrinn, som omfatter arealer for yrkesfaglige utdanningsprogram og voksenopplæring.

- Vi hadde fem tilbydere i konkurransen. Consto er best både på pris og design. De har svart svært godt på arkitektonisk utforming, sier eiendomsdirektør i Vestland fylkeskommune, Jostein Fjærestad.

Malmfuru og karbonatisert tre

- Jeg ønsker å takke Link Arkitektur og resten av prosjektgruppen som virkelig har skapt et godt prosjekt, sier daglig leder i Consto Bergen, Arve Sande.

Kontrakten er på 300 millioner kroner, og omfatter riving av den gamle skolen og bygging av nye lokaler, totalt 11.000 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Skolen vil bli bygget i tre, med fasader i malmfuru og karbonatisert tre, og taket blir dekket med grønne planter. Vrimleområde, kantine og bibliotek er plassert ut mot en åpen plass midt i skolen. Dette vil bli et indre gårdsrom med planter og trær som elevene kan bruke, og som gir godt med dagslys inn i bygget.

Synliggjør yrkesfag

- Vi får synliggjort yrkesfagene på en svært god måte. Skolen blir veldig kompakt med atrium og godt med dagslys. Utomhus har vi også fått en svært god løsning, sier Fjærestad.
Byggestart er satt til januar 2023, og da skal elever og ansatte på Vabakkjen flytte i leide lokaler på Heiane. Bygget skal stå ferdig i august 2025.

Partene starter nå en samspillsfase fram til sommeren for å optimalisere prosjektet. Fylkestinget skal neste høst fatte vedtak om bygging av den nye skolen.

Consto Bergen er en del av konsernet Consto, et av Norges ledende bygg- og anleggskonsern. Consto-konsernets datterselskaper driver sine virksomheter på Svalbard, i Nord-Norge, Midt-Norge, Vestlandet, Sørlandet og Østlandet. Konsernet har også byggevirksomhet i Sverige gjennom datterselskapet Consto AB. Konsernet har mer enn 1 000 ansatte i Norge og Sverige. Hovedkontor er i Tromsø.

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta SMART.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår