Consto med oppdrag for Statnett

 
Consto med oppdrag for Statnett
Consto utfører grunn- og betongarbeidet i utvidelsen av Moskog Transformator-stasjon. Arbeidet utføres som en fossilfri byggeplass.

I november 2021 startet Consto Anlegg Midt AS og Consto Anlegg Vest AS samarbeidet om prosjektet Moskog Transformatorstasjon for oppdragsgiver Statnett.

- Statnett er en stor og viktig kunde for Consto og vi takker for tilliten vi har fått, sier daglig leder i Consto Anlegg Midt, Alexander Korssund.

Bakgrunnen for utvidelsen av transformatorstasjonen er utbyggingen av den 30 mil lange kraftledningen mellom Ørskog og Sogndal. Dette var i sin tid Statnetts hittil største kraftledningsprosjekt i Norge, og bidrar til bedre forsyningssikkerhet, samt økt overføringskapasitet mellom Midt- og Vestlandet. Nå skal transformeringskapasiteten i Moskog Transformatorstasjon økes for å knytte til konsesjonsgitt kraftproduksjon.

Statnett har stilt krav til at arbeidet på anleggsplassen skal utføres fossilfritt, og prosjektet passer dermed godt inn i Consto sine miljøambisjoner.

Prosjektet gjennomføres som en hovedentreprise, og kontraktsummen er i underkant av 20 millioner kroner. Grunn- og betongarbeidene for fundamenter og tilhørende transformatorsjakt må være klare når den nye transformatoren skal monteres i juli 2022.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave