Consto skal bygge boliger på Gjøvik

 
Consto skal bygge boliger på GjøvikIllustrasjon: Make arkitekter.
Midt i kjernen av Gjøvik skal Consto Øst bygge Nytorvet Boligpark, et prosjekt bestående av 130 leiligheter, der de grønne lommene blir i fokus.

Det er Barlindhaug Eiendom og Corpo som står bak prosjektet Nytorvet Boligpark, som ligger sentralt til på Gjøvik. Rundt prosjektet er det flere parker, det er kort avstand til turstier, og mellom
leilighetsbyggene skal det etableres et grøntområde. Det blir også parkering og flotte næringsarealer på gateplan langs Trondhjemsveien.

Boligområdet ligger også meget attraktivt til midt i den gamle ærverdige kvartalsstrukturen i Gjøvik, og har kirken som nærmeste nabo, samt umiddelbar nærhet til kjøpesenter, togstasjonen og øvrige kollektivtilbud.

- Dette er et spennende og fremtidsrettet prosjekt, der bolyst står i sentrum. Vi ser frem til å sette i gang, sier daglig leder i Consto Øst, Bjørn Breian.

- Jeg vil trekke frem det gode samarbeidet og ryddig reguleringsprosess med Gjøvik kommune,
kommenter ansvarlig søker hos MAKE arkitekter, Hans Bernhard Biserød.


T.v. Inge Falck Olsen, representant for byggherre Nytorvet Boligpark, og Lars Bismo, som skal være prosjektleder for Consto på prosjektet. De står på parkeringsdekket på Nytorvet som nå rives.

Rivearbeidene er godt i gang, og byggetiden er to år. Kontraktssummen er 333 millioner kroner.

Nytorvet har opp gjennom årene hatt mange ulike funksjoner og vært et viktig samlingsted for Gjøviks befolkning. Eiendommen har huset både kjøttkontroll, torghandel og tyskerbrakker. Dagens form som nå rives ble ferdigstilt i 1964, og har opp gjennom årene rommet bensinstasjon, frisør, matforretning, møbelforretning, parkering og torgsalg.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave