Construction City velger Contiga

 
Construction City velger ContigaBildet: Construction City skal være en drivkraft for samhandling og nye løsninger i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen
Contiga er valgt som leverandør av bæresystemene til Construction City. Samarbeidet understreker eiendomsprosjektets grønne ambisjoner.

- Vi er svært godt fornøyde med å få med oss Contiga på laget. Ved siden av å være en ledende leverandør av bæresystemer, har de også egne fabrikker i Norge. Dette gir oss en ekstra trygghet med tanke på kapasitet og sikkerhet på byggeplassen og reduserer transportbehovet, sier daglig leder i Construction City Eiendom, Geir Graff-Kallevåg, i en pressemelding. 

Lavkarbonbetong gir mindre klimaavtrykk
Construction City skal etter planen ferdigstilles i 2025, og byggingen av det 100 000 kvadratmeter store bygget er planlagt å starte neste år. Contiga skal levere prefabrikkerte bæreelementer i stål og betong til bygget, og i takt med fokuset på bærekraft har selskapet utviklet løsninger som er mer klimaeffektive enn noen gang.

- Contiga har høye miljøambisjoner, og er en pådriver for utviklingen av miljøarbeidet i byggebransjen. Vi jobber intenst for å utvikle lavkarbonbetongen vår for å redusere klimaavtrykket, sier regionsjef Øst i Contiga, Nina Skeime Kostøl.

Contigas hulldekker har opptil 40% lavere CO2-utslipp per kubikkmeter enn bransjestandarden det refereres til i NB37 regelverket for lavklassene i betong. Selskapets miljøfokus passer godt inn Construction Citys ambisiøse planer for sirkularitet og bærekraft. 

- Vi har en klar målsetning om at en betydelig andel av bygget skal bestå av gjenvunne materialer og ombruksmaterialer. Bruken av lavkarbonbetong vil forsterke klimabidraget ytterligere, og gjennom å knytte til oss Contiga i en tidlig fase kan vi jobbe sammen for å finne de beste løsningene for prosjektet, sier Graff-Kallevåg.

Fakta om Construction City

  • Construction City skal være en drivkraft for samhandling og nye løsninger i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. 
  • Selve bygget blir 100.000 kvadratmeter, tilsvarende 12 fotballbaner, og skal fylles med landets mest nytenkende, innovative og fremtidsrettede aktører. 
  • Initiativtakere og eiere av prosjektet er OBOS, AF Gruppen og Betonmast. 
  • Med seg har de 78 medlemmer som jobber innenfor bygg- og anlegg, akademia, utdanningsinstitusjoner og teknologi
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår