Cramo satser sterkt på digitalisering

 
Cramo satser sterkt på digitalisering
Maskinutleiefirmaet for bygg- og anleggssektoren, Cramo, har som målsetning å være et forbilde innen sitt felt og å vise vei når det gjelder teknologisk utvikling. Ny teknologi og digitalisering spiller en stadig viktigere rolle i alle typer næringsvirksomhet, og bygg- og anleggsbransjen er ikke noe unntak.

Om få år kan den typiske byggeplassen se svært annerledes ut ettersom endringer av både verktøy og arbeidsmetoder går raskere enn noensinne. Cramo ønsker å svare på kundenes skiftende behov ved å utvikle mer oppdaterte tjenester. Selvfølgelig er det også tidligere investert i digitale løsninger og gjennom siste 2 år har Cramo brukt telematikk- og adgangskontrollsystemet Trackunit 01 SmartID. Brukere av dette systemet kan, ved hjelp av en lokal app, til enhver tid se hvem som bruker hvilken maskin og hvor lenge.

- Våre kundeløfter er at vi alltid er punktlige, og at utstyret vårt alltid er i god stand. Etter hvert som bransjen endrer seg, trenger vi nye typer verktøy – verktøy som sikrer at vi kan oppfylle løftene våre til kundene. Sentralt her er bruken av teknologi og nye digitale løsninger, sier salgs- og markedsdirektør i Cramo Norge, Geir Paulsen.

Robotdroner i byggesektoren?
Cramo ønsker å gjøre sitt beste for å fremme utviklingen av byggebransjen og vurderer nye arbeidsmetoder med en åpen og fordomsfri holdning. Cramo lytter også med oppmerksomhet på sine medarbeidere og kunder når det gjelder utviklingsideene de legger frem.

I april arrangerte Cramo en konkurranse for Nordbygg-messen i Sverige og Bauma-messen i Tyskland. Deltakerne fikk mulighet til å sette navn på ulike typer maskiner det ville bli behov for i byggeindustrien i nær fremtid. En idé som dukket opp, var muligheten for å bruke radiostyrte droner.

Frem til nå har Cramo bare brukt droner på byggeplasser for å ta videopptak til kampanjer i sosiale medier. Selskapet tror imidlertid at droner kan brukes for andre formål i fremtiden.

- På byggeplasser kan droner brukes til å ta bilder av takstrukturen til bygninger og andre steder der det er vanskelig å komme til. Det er også mulig at de kan brukes til å transportere små apparater eller reservedeler opp i høye bygninger eller over store arbeidsområder, påpeker Paulsen.

Se hvordan det så ut da en robotdrone fløy over en byggeplass.
https://www.facebook.com/cramonorway/videos/260971410932502/

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår