Danske RUBOW arkitekter blir en del av Norconsult

 
Danske RUBOW arkitekter blir en del av NorconsultBildet: – Oppkjøpet av RUBOW arkitekter er helt i tråd med vår strategi om å utvide vårt nordiske fotavtrykk, sier konsernsjef Egil Hogna i Norconsult. (Foto: Norconsult)
Norconsult overtar det danske arkitektselskapet RUBOW og styrker dermed sitt tverrfaglige fokus.

Tett samarbeid mellom ingeniører og arkitekter er en viktig suksessfaktor for Norconsult. Dette forsterkes gjennom oppkjøpet av RUBOW arkitekter.

850 arkitekter

RUBOW arkitekter er en av de ledende aktørene innen arkitektur i Danmark, og selskapets kompetanse er spesielt etterspurt i offentlige byggeprosjekter og innen landskapsarkitektur. Etter oppkjøpet vil selskapet beholde navnet RUBOW arkitekter, og de ca. 100 medarbeiderne blir en del av Norconsult-konsernet. Med RUBOW arkitekter på laget vil Norconsult i Danmark ha ca. 50/50 prosent arkitekter og ingeniører, og totalt 360 medarbeidere. Med dette oppkjøpet har Norconsult-konsernet totalt ca. 850 arkitekter.

– Danmark er et viktig marked for Norconsult. Med de dyktige medarbeiderne fra RUBOW arkitekter, styrker vi oss ikke bare i Danmark, men i hele Norden. Dette vil skape positive synergier i hele konsernet, og oppkjøpet er helt i tråd med vår strategi om å utvide vårt nordiske fotavtrykk. Vi ser frem til å følge utviklingen videre, sier konsernsjef Egil Hogna i Norconsult i en pressemelding.

Tettere samarbeid

Norconsult lanserte nylig en ny og utvidet konsernledelse der både Sverige og Danmark er representert, noe som er med på å styrke den nordiske satsingen. Thomas Bolding Rasmussen er administrerende direktør i Norconsult i Danmark, fra 1. mai også fast medlem av Norconsults konsernledelse.

– For å realisere de beste byggeprosjektene og være ledende innen integrert design, kreves tettere samarbeid mellom de ulike fagene. Vi ønsker RUBOW arkitekter hjertelig velkommen og ser frem til spennende prosjekter i tiden som kommer, sier Thomas Bolding Rasmussen.

Øverste divisjon

Etter oppkjøpet vil Norconsult ha over 170 arkitekter i Danmark, og blir dermed blant de største arkitektvirksomhetene i Danmark.

– Oppkjøpet betyr at vi rykker opp i øverste divisjon i dansk arkitektbransje. Jeg er sikker på at dette vil styrke oss internt og samtidig gi våre kunder økt verdi i form av høy arkitektonisk kreativitet og kvalitet, sier Thomas Bolding Rasmussen.

Driften av RUBOW arkitekter vil langt på vei fortsette som før, men virksomheten vil i større grad involvere ingeniørene i tidlig fase av prosjektutviklingen. Ifølge de tre partnerne og direktørene i RUBOW arkitekter, Lars Bo Lindblad, Lars Hetland og Susanne Hansen, vil det tette samarbeidet med Norconsults arkitekter og ingeniører gi større rom til kreativ utfoldelse og faglig utvikling.

En katalysator

– Vi er glade for at RUBOW arkitekter blir en del av et utviklingsorientert, skandinavisk rådgivningsselskap. Vi ser frem mot fremtidig vekst, der både kompleksitet og krav til bærekraft og helhetsorienterte løsninger øker. Med Norconsult kan vi bli bedre sammen; det tette samspillet tidlig i prosjektene vil sikre effektive og solide arbeidsprosesser, og er med på å styrke kvaliteten i våre prosjekter. Vi jobber for å skape rammer der mennesker trives, og for at vår arkitektur blir en katalysator for en bærekraftig samfunnsutvikling. Det kan vi klare sammen med Norconsult, sier Lars Bo Lindblad.

Han legger til at han opplever det som en klar styrke å bli en del av et selskap som er 100 prosent eid av medarbeiderne.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår