- Den råeste hallen vi har levert

 
- Den råeste hallen vi har levertBildet: Rubbhallen, som snart skal reises i Klåstad steinbrudd i Larvik, får en gulvflate på 1770 kvm og det blir over 10 meter fri høyde under taket. 
Rubbhall skal levere ny, spektakulær hall hos Larvikittblokka. Blant annet får den et integrert vannoppsamling- og rennesystem i gulvet.

I fjor leverte Rubbhall en lydisolerende hall spesialtilpasset wiresaging av stein til Larvikittblokka og Klåstad steinbrudd i Larvik. Nå er nok en hall snart på plass i steinbruddet som produserer blokkstein til store deler av Norge.

Funksjonelle løsninger

Denne hallen blir ifølge key account manager hos Rubbhall, Øyvind Kristiansen, en av bedriftens mest spektakulære haller noensinne. 

- Dette blir en av de råeste hallene vi har levert. Hallen har så mange funksjonelle løsninger, med blant annet integrert vannoppsamling- og rennesystem i gulvet. Hallen blir stor og kommer til å ha plass nok til alt det kunden trenger for å gjøre produksjonen sin enklere, sier Kristiansen i en pressemelding.

Bildene: Grunnarbeidet til den nye Rubbhallen er nå i gang ved Klåstad steinbrudd i Larvik. Foto: Rubbhall AS

10 porter og 4 dører

Rubbhallen får en gulvflate på 1770 kvm, og det blir over 10 meter fri høyde under taket. 

– Hallen ønsker vi stor og romslig så vi får gjort alt av det arbeidet vi skal gjøre på best mulig måte, sier daglig leder i Larvikittblokka, Jan Henrik Hansen.  

Øyvind Kristiansen har jobbet med prosjektet en stund og er fornøyd med hvordan planleggingen har gått. 

– Her kommer kunden til å få en super hall, hvor det blant annet er planlagt 10 porter og 4 dører i hallen. I taket er det satt opp en 40 tonns traverskran, sier han videre.

Ytterligere behov

Høsten 2021 økte Larvikittblokka sin produksjonskapasitet. De begynte med wiresaging av stein, og i den forbindelse trengte de en produksjonshall som var både lydisolerende og temperaturregulerende. Løsningen den gang ble en lydisolerende hall fra Rubbhall. Nå hadde de et ytterligere behov for å utvide. 

- Vi har investert i nye maskiner og utstyr til produksjon av Larvikittblokka, deriblant en ny stein-knekke som kan knekke blokker fra 20 cm byggehøyde opp til 50 cm. Vi er så fornøyde med den forrige hallen, så det var aldri tvil om hvem som skulle levere den neste. Vi kan uten tvil anbefale alle som er opptatt av god kvalitet og funksjonelle løsninger om å velge Rubbhall som sin neste produksjonshall, sier Jan Henrik Hansen avslutningsvis i pressemeldingen. 

Larvikitt er Norges nasjonalstein. Larvikittblokka kan benyttes til mye, og brukes ofte til sjøprosjekter som molo, brygge, kaifront og kaianlegg. På land er blokkene ofte brukt som støttemur ved prosjekter innen vei, bane og i parkanlegg. Steinblokkene kan også brukes til flomsikring og terrorsikring. I Larvik har Larvikittblokka produksjon i to steinbrudd; Klåstad og Tvedalen. 

Fakta om den nye Rubbhallen:

• 1770m2 gulvflate

• Over 10m fri høyde under taket

• 100mm isolerte vegger

• 10 porter

• 4 dører

• 6 store vinduer

• 3 singel sager, 1 multiwiresag, 1 steinknekke, renseanlegg

• Integrert vannoppsamling og rennesystem i gulv

• LED belysning

• Luftmixere

• 40t traverskran

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave