Denne hangaren er brannsikker

 
Denne hangaren er brannsikker
Buskerudfirmaet Rubb har bygget en unik Thermohall til flyselskapet EasyJet på storflyplassen Gatwick utenfor London.

– Jeg er veldig stolt over at vi ble tildelt den prestisjefulle jobben på Gatwick. Alle involverte har gjort en fantastisk jobb, sier Norgessjef i Rubb, Jan Arne Hansen.   

Rubb produserer haller fra 10 til 100 meters bredde som bygges etter plan- og bygningsloven. Firmaet leverer flyttbare haller til både sivile og militære formål, fotballhaller, PVC-kledde Thermohaller og haller til fiske- og transportindustrien. Bare for å nevne noe.

Stor etterspørsel

Spesielt populært er plasthallene, også kalt Thermohaller, som holder kulden ute og varmen inne. Det er denne typen hall Krødsherad-firmaet nylig leverte til det britiske flyselskapet EasyJet på Gatwick.

Hangaren er 91,5 meter bred og 60 meter lang, og den varmgalvaniserte stålrammen er kledd med et 150 mm tykk Thermoduk isolert med ubrennbar isolasjon fra Glava som tilfredsstiller Euroclass A1.

– Vi merker en stadig økende etterspørsel etter Thermohaller isolert med ubrennbar isolasjon. Isolasjonen fra Glava tilfredsstiller de strengeste krav til ubrennbarhet og isolasjonsevne. Glava leverer spesialtilpasset isolasjon til vår produksjon, og hallene er helt unike i sitt slag, forteller Hansen.

Giganthangaren på 5200 m² ble levert med fullverdig LED-belysning, ventilasjonsanlegg og LPG-varmesystem. Byggetiden ble gjennomført på kun seks måneder.

– Markedet for Thermohaller øker betraktelig. Alle våre ventilerte haller og Thermohaller tilfredsstiller nye krav, og vi leverer varer av høy kvalitet. Hallene kan demonteres og flyttes eller for den saks skyld selges hvis kunden ikke skulle trenge dem lenger, sier Hansen og påpeker at annenhåndsverdien er stor.

Masse skryt

Thermohallen er produsert på Krøderen utenfor Drammen der Rubb har sitt hovedkontor, mens stålkonstruksjonen er produsert av Rubb UK i England.  Hangaren suppleres med et 550 m² eksternt administrasjons- og lagerbygg.

Konstruksjonen har 9,2 meter innvendig vegghøyde og 16,8 meter til toppen av hver span. Hver av gavlene leveres med en 41 meter bred x 13.5 meter høy Megadoor. Det gikk med 8,700 m² Thermoduk til konstruksjonen.

Vedlikeholdssjef ved Easy Jet, Brendan McConnellogue, er strålende fornøyd med arbeidet fra det norske firmaet.

– Rubb-teamet har stått for en førsteklasses leveranse. Den første stålbjelken ble satt i bakken 14. desember, og allerede 19. mai kunne vi ta imot det første flyet i den nye hangaren, sier han.

– Det er flott at vårt arbeid blir lagt merke til. Vi ser positivt på fortsettelsen, sier Jan Arne Hansen.

 

STORLEVERANSE: Buskerudfirmaet Rubb har bygget en brannsikker Thermohall til flyselskapet EasyJet på Gatwick Airport i London. – Vi merker en stadig økende etterspørsel etter Thermohaller isolert med ubrennbar isolasjon, sier Norgessjef i Rubb, Jan Arne Hansen.  

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår