Digitalt taktskifte i byggebransjen

 
Digitalt taktskifte i byggebransjenBildet: Morten Traaseth
Proffsalg lanserte markedsportalen for den profesjonelle byggebransjen i oktober 2015, som et svar på de utfordringer bransjen står overfor av manglende digitalisering og effektivisering. Portalen fremstår i dag som en innovativ administrativ verktøykasse for entreprenører og byggmestere.

Dagens krav til effektivitet, regelhåndtering og dokumentasjon fremtvinger nye rutiner og et taktskifte for de som ønsker å henge med. Den 24. august lanseres en helt ny versjon av portalen, med nye funksjoner som gjør hverdagen enda enklere for proffkunden. 

- Portalen fremstår i dag som en komplett administrativ verktøykasse, som vil gjøre hverdagen for entreprenører og byggmestre langt enklere, sier gründer og daglig leder Morten Traaseth.

I tillegg til å samle alle leverandørene, og å gi mulighet til å handle enhetlig fra alle disse fra ett sted, inneholder den nye versjonen av proffsalg.no en allsidig mengde administrative funksjoner:

• Samler alle dine leverandører og prislister, for direkte og enhetlig innkjøp (med egen ordrehistorikk og produktdokumentasjon forberedt for boligmappa.no)

• Prosjektstyring, fakturastyring, personalregister

• HMS/KS administrasjon med oppgavetildeling, oppfølging og eget rapportsenter

• Egendefinerte skjemaer: Sjekklister, vernerunder, endringsmeldinger, avviksmeldinger, risiko og sårbarhetsanalyse

• Søkefunksjon for produktdokumentasjon (FDV), monteringsanvisninger, sikkerhetsblad, miljø/produktdeklarasjoner m.v.

• Logistikkoppslag for vekt, dimensjon og lagerstatus fra produsent/grossist/vareeier

• Dokumentmaler og byggeblanketter med auto utfyll (egen malbank)

• Timeregistrering på prosjekt for ansatte med rapport og sykefravær statistikk

- Proffsalg gjør det enklere for proffkunden å tilfredsstille myndighetskrav til dokumentasjon og HMS, og reduserer papirarbeid og administrasjonskostnadene betraktelig, sier Morten Traaseth.

- Økende globalisering og digitalisering spisser konkurransen i markedet. Proffsalg vil tilrettelegge for bedre marginer, effektivisering, økt samhandling og større konkurransekraft for hele næringskjeden. Det er svært viktig å oppdatere seg på fremtidsrettet utvikling der digitalisering er i fokus. Vi må være fremoverlent og effektive for å kunne gjøre en god nok jobb,  forklarer Traaseth.

Traaseth, som selv har flere tiår med erfaring fra byggebransjen, kjenner godt til utfordringene og forteller videre at deres styringsverktøy er utviklet for å ivareta integrasjon mot gitte grensesnitt for samhandling med flere systemer og aktører. Proffsalg har i dag en allsidig mengde administrative funksjoner for kvalitetssikring og ferdig web løsning med enhetlig ordre håndtering fra kunde til alle NOBB-baserte leverandører på en nøytral måte, fra ett og samme sted. Portalen er plattform-uavhengig og tilgjengelig fra pc, nettbrett, mobil. Den tilrettelegger også for integrering mot BIM.

- Mange entreprenører, spesielt de litt mindre, sliter med å håndtere det administrative på en god og riktig måte. Det tar for lang tid og er komplisert, og fokus faller derfor noen ganger bort. Stadig nye krav, mange av disse lovpålagte, har gitt økte utfordringer. Dette vil vi gjøre noe med. Vår løsning gjør hverdagen enklere, avslutter Traaseth.

Mer informasjon finnes på www.proffsalg.no.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår