Dropper Yrkes-VM i Shanghai

 
Dropper Yrkes-VM i ShanghaiIllustrasjonsbilde
Norge har besluttet å trekke seg fra deltagelse i Yrkes-VM 2022 i Shanghai, Kina. Beslutningen er tatt med bakgrunn gjeldende i reiseråd fra Utenriksdepartementet og utfordringer knyttet til reise og opphold.

– Den usikre situasjonen og et negativt reiseråd fra UD gjør at Norge trekker seg fra arrangementet. Vi vil dessuten at alle ungdommer som deltar på våre aktiviteter skal få positive opplevelser som skaper minner for livet. Slik situasjonen har utviklet seg, tror vi ikke at en reise til Shanghai blir slik vi ønsker, sier Bjørnar Valstad, daglig leder i WorldSkills Norway

– God og riktig beslutning

I WorldSkills (Yrkes-VM) konkurreres det i over 60 ulike fag og det deltar ungdommer fra over 80 land.

- Det er trist for ungdommene som er i gang med forberedelsene og har gledet seg til mesterskapet, men ut fra rådene forhold er det en god og riktig beslutning, sier Valstad. Beslutningen har forståelse og støtte fra våre medlemsorganisasjoner, så det er ikke noe kontroversielt med beslutningen.

Skulle opprinnelig vært arrangert høsten 2021

Mesterskapet skulle opprinnelig være arrangert i fjor høst, men ble flyttet på grunn av pandemien. Pandemien er mer eller mindre over her i Europa, men i Kina praktiseres null-smitte politikk. Dette skaper store utfordringer for arrangøren. Mesterskapet skal gjennomføres etter samme modell som under vinter OL i Beijing, hvor hele arrangementet holdes innenfor et lukket område med strenge restriksjoner.  

Den siste tiden har økende smitte i Kina resultert i omfattende nedstengninger av samfunnet og det har resultert i at norsk UD har kommet med et negativt reiseråd for norske statsborgere. Norge har også møtt store utfordringer med å få til et forsvarlig reiseopplegg og etter invasjonen av Ukraina har dette medført enda større usikkerhet.

Nå rettes blikket mot Yrkes-EM 2023 i Polen 

EM 2023 skulle egentlig gå i St Petersburg i Russland, men etter invasjonen av Ukraina ble Russland suspendert fra WorldSkills. Mesterskapet ble derfor flyttet til Polen.

- For de ungdommene som var tatt ut til VM, ser vi nå fremover mot neste sjanse som er EM i Polen sommeren 2023. Det gode med beslutningen er at vi får bedre tid til trening og forberedelser frem mot dette mesterskapet, men klart det er en omstilling når årets hovedmål faller bort. EM i Polen er nærmere vårt felles europeiske arbeidsmarked og vi vet at mange av våre organisasjoner ønsker å delta på dette mesterskapet. Etter høstens Yrkes-NM i Kristiansand vil Yrkeslandslaget suppleres med flere utøvere og bli med på samlingene frem mot dette mesterskapet, avslutter Valstad.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave