DSB flytter inn i Quadrum

 
DSB flytter inn i QuadrumBildet: Politihuset sett fra vest. Illustrasjon: Ghilardi+Hellsten
Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap flytter inn i Bane NOR Eiendoms flaggskipbygg Quadrum, rett ved Kristiansand stasjon.

Bane NOR Eiendom har inngått en ti års leieavtale med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap om leie av 645 m2 i det nye Politihuset i Kristiansand. Innflytting skjer våren 2023.

Agder Politidistrikt leier allerede 1.-6. etasje. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap skal holde til i 7. etasje, mens 8. etasje i det 17.000 m2 store bygget foreløpig er ledig.

- Vi er meget fornøyde med å få DSB som leietaker i Politihuset. Det er en solid og attraktiv leietaker, som passer godt inn i Politihuset. Quadrum har ikke bare blitt et landemerke i Kristiansand, men gjør det enda enklere å reise med tog eller buss til jobb, sier prosjektsjef Sven Kruse-Jensen i Bane NOR Eiendom i en pressemelding.

Quadrum ligger rett ved Kristiansand togstasjon og er bygget og eid av Bane NOR Eiendom AS som del av deres strategi om å få flere til å kunne reise kollektivt til og fra jobb. Quadrum består av flere bygg på til sammen 40.000 m2. Politihuset ferdigstilles våren 2023. Bygg E er allerede i bruk med flere leietakere, blant annet Cap Gemini, KPMG, Rambøll, Bane NOR, Danske Bank og Aider.

- Å samle kompetansemiljøer innen samfunnssikkerhet vet vi at har god effekt. Politiet og Sivilforsvaret samarbeider i flere sammenhenger, blant annet ved større hendelser, og befolkningsvarsling. På elsikkerhetsområdet bistår våre fagfolk i etterforskning av branner, så vi ser frem til at disse miljøene kommer enda tettere på hverandre i 2023, sier Johan Marius Ly, avdelingsdirektør i DSB.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave