E-16 Filefjell ble Årets Anlegg

 
E-16 Filefjell ble Årets AnleggBildet: Mange fornøyde prisvinnere etter tildelingen av prisen for Årets Anlegg 2017 under Byggegallaen onsdag kveld: Morten Alm, , Øyvind Aaland, Stein Ivar Lillås, Trond Simensrud BetonmastHæhre Anlegg, Prosjektleder i Statens vegvesen, Odd Erik Haugen Silje Aalbu, byggeleder Harald Stadheim, Statens vegvesen, Ellen Njøs Slinde,Statens vegvesen ressursavdelingen, Ole Jakob Gjetrang i BetonmastHæhre Anlegg og byggeleder Sverre Kjos-Wenjum i Statens vegvesen. Foto: Odd Borgestrand
BYGGEDAGENE 2018: Tre sterke kandidater konkurrerte prisen Årets Anlegg under onsdagens Byggegalla på Radisson Blu Plaza Hotel i Oslo onsdag kveld. Veiprosjektet E-16 Filefjell gikk av med seieren, og det var en stor og meget godt fornøyd delegasjon som mottok prisen.

Av Odd Borgestrand

De to andre nominerte i kategorien anlegg var veiprosjektet E-105 Bjørkheim - Elvenes/Bøkfjordbrua i Sør Varanger kommune, og Tellenes Vindpark i Sokndal kommune.

E-16 Filefjell er en viktig strekning mellom øst og vest, men har vært preget av forfall. Nå er 20 kilometer ny vei tatt i bruk, og deler av veien er på 1000 meters høyde. Prosjektet, som går mellom Varpe bru i Vang kommune og Smedalsosen i Lærdal, er bygd av BetonmastHæhre-selskapet Hæhre Entreprenør på vegne av Statens vegvesen. Kontrakten hadde en verdi på om lag 857 millioner kroner. Selve Filefjelltunnelen er det viktigste elementet på strekningen, med sine 5.780 meters lengde.  Den nye veien holder høy standard, med en total veibredde på 8,5 meter. Det er frest ut rumlefelt både i midtfeltet og på hver side av veien for å bedre sikkerheten. Arbeidene på prosjektet startet 19. mai 2014 og ble ferdig til avtalt tid i august 2017.

Fornøyd juryleder
Juryleder Kjersti Foldvik  fra Norwegian Green Building Council  understreket at prosjektet er av stor samfunnsmessig betydning. Prosjektet var preget av godt samarbeid mellom alle involverte, og spesielt Entreprenør: BetonmastHæhre Anlegg fikk gode skussmål av Statens vegvesen Region Vest. Prosjektet blir betegnet som innovativt og framtidsrettet.

- Her er det mye å hente for framtidige prosjekter, mente Foldvik.

E-16 Filefjell har ivaretatt både natur og kultur og på en hensynsfull måte.

Stor takk fra prosjektlederen
Prosjektleder i Statens vegvesen, Odd Erik Haugen, takket juryen for at prosjektet ble lagt merke til og til slutt ble belønnet med hedersprisen.
- Dette har vært et utfordrende prosjekt der alle har bidratt til at dette ble et godt gjennomført prosjekt. Rådgivere internt i Statens vegvesen og hovedentreprenør BetonmastHæhre Anlegg har vært løsningsorientert hele veien. Prosjektet har vært preget av god samhandling og godt samarbeid og vi kom i mål uten konflikter. Dermed er E-16 Filefjell blitt en enda sikrere fjellovergang, slo Haugen fast.

Prosjektleder Trond Simensrud i BetonmastHæhre Anlegg var kanskje den som best ga uttrykk for glede og stolthet over å vinne prisen. Den unge prosjektlederen nærmest danset på podiet da vinneren av årets anlegg ble utropt.

Fakta:

Byggherre: Statens vegvesen Region vest

Entreprenør: BetonmastHæhre Anlegg.

Elektroentreprise tunnel: Mesta - støyskjerming og toalettbygg: Lokreim bygg og betong.

Rådgivere: Reguleringsplaner: Statens vegvesen på vestsiden av fylkesgrensa - delvis Multiconsult på Opplandssiden. Byggeplan vei- og tunnelentreprisen og elektro: Statens vegvesen Region vest. Støyentreprise: Sweco.

 

 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave