Effektivt med web-løsninger

 
Effektivt med web-løsningerBildet: Salgskonsulent Stig Solem i Norconsult Informasjonssystemer AS kunne tilby digitale verktøy for økt effektivitet innen bygg- og anlegg. Foto: Odd Borgestrand
ARCTIC ENTREPRENEUR: - Det er mulig å gjennomføre store besparelser i distribusjon av anbudsdokumentasjon og forespørsler mellom aktørene i bygg- og anleggsbransjen.

Av Odd Borgestrand

Det mener salgskonsulent Stig Solem i Norconsult Informasjonssystemer AS. Han fikk nye kontakter for oppfølging under årets Arctic Entrepreneur.
Solems oppgave var å informere både om digitale tjenester for anbudsformidling og kalkulasjon gjennom programmet ISY Anbudsweb og oppfølging gjennom programmet ISY Byggoffice.

Organisere forespørsler

- Anbudsweb har en prisforespørselsmodulen der brukerne kan organisere sine forespørsler og  koble anbudsdokumentasjon, tegninger og poster til forespørselen. Det er dette som skal til for å sende ut forespørsler til leverandører, mener Solem
Leverandøren blir da varslet gjennom mail og kan derfra få tilgang til prisforespørselen.
- Herfra kan brukeren laste ned anbudsdokumentasjon, prise postene i forespørselen og sende pristilbud direkte fra tjenesten. Solem mener dermed at en jobb som tidligere kunne ta flere dager nå er blitt redusert til noen timer. Tjenesten håndterer også revisjon av forespørsler og leverandørene blir automatisk varslet om hvilke endringer som er gjort.

Komplett løsning

ISY ByggOffice er etter Solem sin oppfatning en komplett løsning innen kalkulasjon og produksjonsoppfølging for byggebransjen.
- Systemet er allerede et godt etablert verktøy hos flere hundre entreprenører, boligprodusenter og byggmestere i Norge, opplyser han til Byggfakta.
Han mener det er svært tidsbesparende å benytte reseptbanker med egne erfaringstall i form av enhetstider og ressursforbruk. Bruk av elementer i en totalentreprise sparer entreprenørenefor mye tid og sikrer at alt kommer med. Som sluttresultat får brukerne blant annet en komplett kalkyle og beskrivelse med NS 3420 poster.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave