Energismarte bygg kan løse regjeringens sparehodepine

 
Energismarte bygg kan løse regjeringens sparehodepineBildet: Uder konferansen "Energismarte Bygg" vil blant annet Lysgården på Sluppen i Trondheim bli presentert. Illustrasjon: HUS arkitekter AS
Nå samles energismarte fagfolk fra hele landet for å bidra til regjeringens mål om å spare 10 milliarder kilowattimer (TWh) i bygg innen 2030.

–­ Norge er fullt av gamle bygninger som er lite energieffektive. I tillegg bygges det fremdeles nye bygg der energieffektivitet ikke er høyt nok prioritet. Det skal vår bransje forandre og vi samler derfor landets mest energismarte fagfolk til et krafttak, sier Ida Thorendahl, medlems- og markedssjef i Elektroforeningen, EFO, i en pressemelding.

11. og 12. februar arrangeres Energismarte Bygg for 10. gang i regi av Interessegruppen for energieffektivisering, IEE (et samarbeide mellom Nelfo og EFO). Her møtes leverandører, installatører, rådgivere og kunder fra hele landet for å dele erfaringer, kunnskap og beste praksis.

40 prosent av all energi i Norge brukes i bygninger

Regjeringens mål om å spare 10 TWh i bygg innen 2030 tilsvarer det årlige forbruket til ca 600 000 husstander. Det er også nok strøm til å elektrifisere hele den norske personbilparken. Skal vi nå sparemålet må vi bygge miljøvennlige og energieffektive bygninger, men ikke minst må vi redusere energibruken i eksisterende bygninger.

– Dagens virkemidler er ikke nok til å realisere regjeringens mål. Vi må ta i bruk alle de verktøyene vi har til rådighet. Det betyr digitalisering, kunstig intelligens og maskinlæring, men også bedre produkter og smartere løsninger. Nøkkelen til gode resultater ligger i innovasjon og beste praksis. Energismarte Bygg Konferansen er vårt bidrag til å løse regjeringens sparehodepine, sier Vigdis Sværen, fagsjef for næringspolitikk i Nelfo.

Energismarte Bygg Konferansen løfter frem de beste løsningene

Norge skal bli verdens første helelektriske samfunn. Det vil bidra til både nye arbeidsplasser og lavere klimagassutslipp. Energismarte Bygg Konferansen deler de beste løsningene fra ulike prosjekter landet rundt. I tillegg er det fagdiskusjoner rundt digitalisering, regelverk, bærekraft og endringer i bransjen.

–Nye energikrav betyr at vi må finne de løsningene som er best for miljø og samfunn i fremtiden. Utviklingen går raskt og bransjens samlede kompetanse og erfaring er avgjørende for at bygninger blir mer energieffektive på en kostnadseffektiv og bærekraftig måte, avslutter Sværen.

Om Energieffektive Bygg Konferansen 2020: 11-12. februar på Thon Arena Lillestrøm

Energieffektive Bygg Konferansen arrangeres av IEE – interessegruppen for Energieffektivisering (EFO og Nelfo). Årets konferanse er den tidende i rekken og programmet er et samlet bransjeløft for å bidra til at målene om mer energieffektive bygg nås. Lær av de beste, 

Les mer om konferansen her

Påmelding her

Noen smakebiter fra programmet:

• Lær av de beste – ledende installatører og leverandører gir innspill og praktiske råd.

• Lysgården – Nord Europas mest moderne kontorbygg.

• Regelverket for energibruk.

• Eiendomsbransjen, kunstig intelligens og skylagring.

• Klyngen Construction City.

• Internet of things og muligheter og trusler. 

Om regjeringens energisparingsmål:

Regjeringen har i Granavold-erklæringen lagt følgende føringer for energibruk i bygninger:

• Opprettholde og gradvis styrke mulighetene for egenprodusert energi for husholdninger, borettslag og landbruket
• Legge til rette for energieffektivisering i alle deler av norsk økonomi, og gjennomføre EUs energieffektiviseringsdirektiver med nødvendige tilpasninger
• Realisere målet om 10 TWh energisparing i bygg innen 2030.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår