Erfaring foran pris?

 
Erfaring foran pris?Illustrasjonsbilde (Foto: Bjørn Laberg)
Statens vegvesen vurderer nye kriterier ved utvelgelse av entreprenører på sine kontrakter.

Av Pål Engeseth

Statens Vegvesen lanserte nye tanker under et debattseminar om Mega-kontrakter med hovedtema. «Kan BAE-næringen være konkurransedyktig også ved større kontrakter?» Seminaret ble nylig arrangert ved Handelshøyskolen BI, i Nydalen i Oslo, med Prosjekt Norge som arrangør.

Bettina Sandvin i Statens vegvesen presenterte nye tanker om fremtidens veiprosjekter.

– Vi må motivere for økt kvalitet på Norske veiprosjekter og vurderer derfor å la tidligere erfaring telle inn på utvelgelsen i fremtidens konkurranser, sa Bettina Sandvin i Statens vegvesen og understreket at anskaffelsesprosedyrer ikke bare betyr pris.

I følge Sandvin kommer Statens vegvesen til å prekvalifisere leverandører på store prosjekter og øke andelen totalentrepriser. Statens vegvesen har i dag mellom 400 og 500 kontrakter løpende, hvor en stor andel er som utførelsesentrepriser, med Norsk Standard 8606. I fremtiden vil dette trolig også bli mer av NS 8405 og NS 8407. I tillegg mente Sandvin at et mål ville være å redusere konfliktnivået, ha en bedre sammensetning av store og små kontrakter og variere i anskaffelsesformer.

Det er planlagt noen OPS kontrakter fremover, og de blir store. Slik Statens Vegvesen opplever markedet, er prosjekter i størrelsesorden 3 milliarder helt ok.

Om Prosjekt Norge:
• Prosjekt Norge, Norsk senter for prosjektrettet virksomhet, er en nasjonal arena for utveksling av erfaringer, bygging av nettverk og representerer et sterkt fagmiljø som fungerer som en ekstern referanse til virksomheters egen prosjektkompetanse.
• Prosjekt Norge er også et forskningsbasert samarbeid med norsk næringsliv og forvaltning. Senteret skal dekke alle typer prosjekter innenfor ulike bransjer. Dette omfatter BAE-prosjekter, olje/gass- prosjekter, programvareprosjekter, produktutviklingsprosjekter, forretningsutviklingsprosjekter, organisasjonsutviklingsprosjekter, etc.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår