Et sted å lære i - og lære av

 
Et sted å lære i - og lære avBildet: Torvbråten skole er utformet med bakgrunn i naturmaterialer og for å gli godt inn i omgivelsene. Foto: Hundven Clements Photography
Torvbråten skole har høye miljøambisjoner, både når det gjelder bærekraftig arkitektur og sosial bærekraft. Torvbråten betegnes som et pionerprosjekt for fremtidige skolebygg.

Skolen er designet for å legge til rette for mangfold, og toleranse er et av nøkkelbegrepene. For å oppnå dette er det lagt stort fokus på arkitekturen. Blant annet er det utformet forskjellige typer klasserom for å imøtekomme elevenes behov.

- Torvbråten Skole er et pionerprosjekt for fremtidige skolebygg, og hovedmålet har vært god livskvalitet og bærekraftig utvikling. Skolen skal være et godt sted for både elever, ansatte og lokalbefolkningen – og den skal være mest mulig klima- og miljøvennlig. Torvbråten skole er et sted både å lære i, men også å lære av, sier Lene Conradi fra Asker kommune i en pressemelding.

De bølgende formene på den 6700 m2 stora skolen smelter inn i omgivelsene. Skolens utseende og følelse skaper et behagelig bilde for øyet, og interiøret gjenspeiler dette med sine myke former og synlig massivtre sammen med aluminium. Fra innsiden er det behagelig utsikt mot skogen og omgivelsene, og naturen som omgir skolen oppleves nesten som en forlengelse av skolegården. Naturen er tilgjengelig for elevene både i friminuttene og undervisningen.

- Torvbråten skole er et sted både å lære i, men også å lære av. 

- Takket være godt samarbeid med totalentreprenør Veidekke og medvirkende konsulenter har vi sammen skapt et bygg med flere innovative og fremtidsrettede løsninger som ikke har blitt brukt i lignende bygg tidligere. Dette har i sin tur gitt synergieffekter gjennom å skape gode læringsmiljø med mer miljøbevisste brukere, sier Jon-Erling Johannessen fra LINK Arkitektur.

Arkitekt: LINK Arkitektur AS
Produsent: H-fasader GlassTeam AS
Produkter: SAPA 2086 SX / 2086 EI 30 Dører, SAPA 1086 SX / 1086 EI30 Vinduer, SAPA 4150 Fasade

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår