Ett skritt nærmere «Griegkvartalet»?

 
Ett skritt nærmere «Griegkvartalet»?illustrasjon: Rambøll
AKTUELLE PROSJEKTER: Kapasiteten i Grieghallen er så sprengt at det går utover kulturtilbudet i byen. Nå håper man å få realisert drømmeprosjektet «Griegkvartalet».

Av Bjørn Laberg

På et lunsjmøte nylig, i regi av Grieghallen og Kultur Vest, presenterte Grieghallen, Harmonien og Bergen Nasjonale Opera planene for et nytt operahus mellom Grieghallen og Nygårdsgaten. Hvis alt går etter planen, kan man feire 50-årsdagen til Grieghallen i 2028 med et sårt trengt kulturhus i Bergen.

Rambøll ble for ett år siden engasjert som utreder av et skisseprosjekt, finansiert av private gaver fra Per Grieg senior, Trond Mohn og Espen Galtung Døsvig, samt offentlige tilskudd fra Bergen kommune og Vestland fylkeskommune. Dette skisseprosjektet er nå ferdigstilt.

Allerede på 70-tallet forelå det skisser for et rundt konserthus i tilknytning til byens storstue og planene dukket opp igjen på 90-tallet. Den gangen lot det seg ikke realisere.

- Prosjektet vi nå lanserer vil gå ut på å ta i bruk hele bygningsmassen under Edvard Griegs plass 1, der det i dag er parkering. Vi vil kunne få knyttet Grieghallen sammen med det nye operahuset og lage en stor, klimavennlig, fleksibel og høyteknologisk scene til bruk på konferanser, konserter, teater og opera. Det vil bli en stor avlastning for Griegsalen, sier administrerende direktør Olav Munch i Grieghallen.

I 2028 er det 50 år siden åpningsdagen til Grieghallen. Hvis prosjektet lar seg realisere, ville det vært fullt mulig å ha åpning av hele Griegkvartalet og byens nye konsertscene da, men det kan også stå klart tidligere.
- Det har alltid vært tenkt en ekstra konsertscene i «Griegkvartalet», denne muligheten er helt unik og vil berike kulturtilbudet i Bergen langs hele kulturaksen fra USF verftet, via Sentralbadet og DNS til Edvard Griegs plass, mener Munch.

Neste fase vil være en designkonkurranse etterfulgt av et finansieringsløp før prosessen med faktisk realisering kan ta til.

(Kilder: Byggfakta Live / ByggeNorge / Bergen Næringsråd / Grieghallen)

Oppdragsgiver: Stiftelsen Bergen Nasjonale Opera
Skisseprosjekt/mulighetsstudie: Rambøll

Jobber du mot prosjektmarkedet og ønsker å komme tidlig inn i prosjektene?

Byggfakta kartlegger alle byggeprosjekter i Norge og viser resultatene via tjenesten Byggfakta Live.Last også ned vår rapport om: De 100 kommunene som har de største prosjektplanene
 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår