Etterlyser kompetansekrav

 
Etterlyser kompetansekravBildet: - Vi ønsker også at det settes kompetansekrav til alle håndverksfag, sier daglig leder i Byggebransjens Uropatrulje Vidar Sagmyr.
- Det finnes like mange bruktbilselgere i byggebransjen som i bilbransjen, sier daglig leder i Byggebransjens Uropatrulje Vidar Sagmyr.

Av Mona Sprenger

På to år har Byggebransjens Uropatrulje sendt inn over 500 tips om sosial dumping og arbeidslivskriminalitet til myndighetene 

- Tømrerfaget er overrepresentert. Mange tips vi får går på boforhold – felles kjøkken og doløsning er ikke uvanlig. Når dere har arbeidere på prosjekter, er det dere plikt å sjekke boforhold, sier Sagmyr på Sykehusbyggkonferansen i Trondheim 15. november.

30 kroner timen
Uropatruljen begynte som et tiltak for å motvirke svart arbeid blant malerne, men er nå eid av de fleste parter i byggebransjen, både på arbeidsgiver- og arbeidstakersiden i Trondheim og omegn.
Daglig leder Vidar Sagmyr viste fram flere saker som Uropatruljen har avdekket.

- Dette er en kontrakt som har en månedslønn på 495 kroner. Det utgjør ved en normal arbeidsdag om lag 30 kroner timen, sier Sagmyr.

Kompetansekrav
De fleste tipsene fra Byggebransjens Uropatrulje kommer fra privatmarkedet.
- De fleste tipsene kommer fra privatmarkedet og en bevisstgjøring av forbruker er sterkt ønskelig. Vi ønsker også at det settes kompetansekrav til alle håndverksfag. Vi har også jobbet med byggekvalitet. Vi ønsker at norsk standard skal følges, ikke «gaffateip – standard».

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår