Fagutdanning i fokus på Arctic Entrepreneur

 
Fagutdanning i fokus på Arctic EntrepreneurBildet: Som et ledd i rekrutteringen gjentar MEF suksessen fra i fjor med å invitere lokale barnehager til lek og moro inne på stand-området. Barnehagebarna blir selvsagt også kjent med anleggsmaskiner. (Foto: Odd Borgestrand)
Arctic Entrepreneur 2016 er i gang på The Qube ved Gardermoen. Dette er anleggsbransjens viktigste møteplass, og 120 utstillere fra ulike bransjer har rigget seg til for å etablere god kundekontakt.

Av Odd Borgestrand

I fjor var det drøyt 1.800 personer som ble registrert inn på arrangementet den første dagen, og arrangørene forventer minst like god oppslutning i år selv om kuldegradene river godt på Gardermoen.

Arrangementet, som tidligere gikk under navnet Anleggsdagene i regi av Maskinentreprenørenes Forbund, har en rekke ulike faglige fora. I formiddag startet det hele med næringpolitisk avspark, der temaet var konkurranse på like vilkår sett fra kommunenes og entreprenørenes side. I ettermiddag er det vegbygging og ressurs og miljø som står i fokus i to ulike seminarer. Onsdag blir det mer vegbygging og da arrangeres også vann- og avløpsdagen.

Onsdag og torsdag er det  fokus på kompetanse, og årets Arctic Entrepreneur avsluttes med fagdag om sprengning. Her møter den nye direktøren i Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap, Cecilie Daae, en samlet bransje for første gang.
I tillegg til et allsidig faglig program arrangeres det sosiale sammenkomster på kveldstid. Harald Rønneberg, Bård Tufte Johansen, Hanne Sørvaag er blant kjendisene som vil stå for underholdningen.

Som et ledd i rekrutteringen gjentar MEF suksessen fra i fjor med å invitere lokale barnehager til lek og moro inne på stand-området. Barnehagebarna blir kjørt til anleggsmessa hvor de får mulighet til å leke i en stor innendørs sandkasse med masse leker. De får også servert pølser og saft. Det blir dermed mange storøyde barn som tusler rundt mellom kjøretøy og spennende utstyr i den 13 000 kvadratmeter store utstillingshallen.

Ressurssituasjonen for fagopplæringen er et av de viktigste temaene under årets Arctic Entrepreneur. Rekrutteringen til bransjen er viktig, og MEF arbeider aktivt med både rekruttering og kompetanseheving i alle ledd.
– Det er første gang vi arrangerer et eget seminar om kompetanse under Arctic Entrepreneur. Bakgrunnen for seminaret er at anleggsbransjen er en vekstbransje, og det er viktig at vi har et utdanningssystem som både er attraktivt for elevene og best mulig tilpasset bedriftenes behov, forteller Håvard Almås, fagsjef på næringspolitikk i MEF.

Seminaret arrangeres onsdag og torsdag. Blant foredragsholderne er Birgitte Jordahl, statssekretær i Kunnskapsdepartementet, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, Martin Henriksen og fylkesordfører i Sør-Trøndelag,  Tore O. Sandvik. Aktuelle spørsmål er den videregående skolen klarer å gi næringslivet den kompetansen bedriftene trenger? Lærlingene slipper også til med syn på egen utdanning, og hvilke planer og forventninger har rikspolitikerne til yrkesfagene fremover.

- Temaene dekker dermed alt fra det praktiske til det politiske, mener fagsjef Almås. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår