Fant nedgravd tyvgods med GPS

 
Fant nedgravd tyvgods med GPSDet er lite hjelp i å grave ned tyvgods når det har GPS-sporing. (Foto: Veflen Entreprenør AS)
I løpet av natta hadde tyver vært på ferde og stjålet Veflen Entreprenør AS sitt varmekraftverk til en verdi av en halv million kroner. Tyvene hadde gravd ned maskinen, men det de ikke visste var at den kunne GPS-spores.

Det dreide seg om et Heatwork 3600 varmekraftverk. Veflen Entreprenør AS hadde maskinen stående på over natta i Kaffegata på Flisa, slik at det skulle være mulig å grave en grøft til fiber dagen etter. Men da maskinføreren kom på jobb på morgenen var varmekraftverket borte og grøfta like isfrossen.

 

Men det tyven(e) ikke tenkte på var det er fullt mulig å oppnå kontakt med elektriske maskiner i alle størrelser.

– Vi tok derfor kontakt med Heatwork AS, slik at vi kunne få sporet opp vårt mobile varmekraftverk. Og det tok ikke lang tid før GPS-søket ga resultater. Det viste seg at maskinen var flyttet til et bilopphuggeri cirka to mil unna, forteller daglig leder Hans Otto Veflen i Veflen Entreprenør AS til AT.no.

Han forteller at han reiste rett til det aktuelle området, men at det der var låste porter. Politiet ble kontaktet, og de sørget for at Veflen kom seg inn på bilopphuggerområdet hvor de fant det stjålne varmekraftverket godt skjult i en snøhaug og tildekket med en presenning.

Til avisa Østlendingen forteller politiet at de har siktet en person i saken og at vedkommende har erkjent forholdet.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår