- Fantastisk julegave til treindustrien

 
- Fantastisk julegave til treindustrienBildet: Heidi Finstad, administrerende direktør i Treindustrien
- At Innlandet fylkeskommune vil åpne for modulvogntog på flere fylkesveier er svært gode nyheter, sier Heidi Finstad i Treindustrien.

Innlandet fylkeskommune har forslått å åpne 330 kilometer fylkesveg for modulvogntog. Forslaget er spilt inn til en ekstraordinær revidering av veglistene til Statens Vegvesen i desember.

- Dette har stor betydning og er noe Treindustrien har jobbet for i flere år. Det å kunne ta i bruk større vogntog til å transportere ferdigvarer har mye å si for konkurransekraften til norsk treindustri og resten av næringslivet. Dette reduserer både kostnader og klimagassutslipp og støtter opp om produksjon i Norge, sier Heidi Finstad, administrerende direktør i Treindustrien, i en pressemelding.

- Vi er svært glade for at Innlandet nå vil åpne de prioriterte strekningene vi har bedt om. Dette dreier seg om viktige strekninger for bedrifter som for eksempel Moelven, Bergene Holm, Eidskog Stangeskovene og Gausdal Bruvoll. Det har stor betydning for norske arbeidsplasser og for mange bransjer. Treindustrien har sammen med Norges Lastebileierforbund, NHO og flere andre jobbet helt siden 2014 med å få tatt i bruk modulvogntog. Nå åpnes veiene med et pennestrøk, uten at det kreves investeringer. Prosessen har vært krevende for næringslivet å følge opp, og har påført både kostnader og uforutsigbarhet, mener hun.

- Det er til ettertanke at det har krevd seks år med oppfølging fra næringslivet for å få åpnet strekningene når løsningen er så enkel. Innlandet finner løsninger raskt, og vi er svært glade for handlekraften som nå vises. Nå håper vi at flere fylker som Viken, Agder og Trøndelag kommer etter raskest mulig. Innlandet fylkeskommune viser at det finnes løsninger der det er vilje, sier Finstad.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår