Fargede akustiske plater som estetisk virkemiddel

 
Fargede akustiske plater som estetisk virkemiddelBildet: På kontoret til Viking Venture er det montert Rockfon Color all Special i taket.
Mercurgården i Trondheim er ferdigoppusset, og arkitektene har brukt fargede akustiske plater for å oppnå et varmt og inviterende uttrykk i atriet.

Tiden som kjøpesenter er forbi og Mercurgården har hovedsakelig blitt et kontorbygg, med et offentlig bygulv i første etasje. Under transformeringen av Mercurgården er det prioritert gode akustiske løsninger fra Rockfon som kombinerer godt inneklima med et pent og fargerikt utrykk. 

Byggherre og oppdragsgiver E. C. Dahls eiendom ønsket å skape en endring i opplevelsen av å gå inn i nye Mercurgården. Nå skal bygget appellere til både kontorfolk i de forskjellige kontormiljøene og til gjester i butikkene og restaurantene på førsteetasjeplan. Totalentreprenør er Consto AS, mens Bergersen arkitekter som har hatt ansvaret for utvendig fasade og de innvendige ombyggingene av fellesarealene.  

Bildet: I atriet på Mercurgården er det benyttet fargede veggabsorbenter fra Rockfon for å oppnå et varmt og inviterende uttrykk. 

Sømløse veggabsorbenter i en helt spesiell farge 

Atriet, som er det offentlige lokalet som går fra første etasje og helt opp til glasstaket over fjerde etasje, er selve hjertet i Mercurgården. I atriet er det stålsøyler med kryssprofil langs glassfasadene. Imellom søylene ønsket Bergersen arkitekter høye og smale akustiske plater, også kalt absorbentfelt, som strakk seg over to etasjer. 

- Vi ønsket at absorbentfeltene skulle fremstå som høye sammenhengende felter uten synlig skjøt. Fargen på absorbentfeltet ga utgangspunktet for fargekonseptet i atriet. Oppdragsgiver var tidlig ute med å ønske seg en farge med grønt i, og som ga et varmt og inviterende uttrykk i atriet. Fargevalget falt dermed på en dempet, grønnlig beige tone som endrer seg avhengig av lyset gjennom dagen og årstidene, forteller Marianne Løbersli Sørstrøm, arkitekt i Bergersen arkitekter, i en pressemelding.

For å innfri de akustiske behovene og oppnå det sammenhengende absorbentfeltet uten skjøter, ble Rockfon Mono Acoustic løsningen. 

- I atriet har vi levert Rockfon Mono Acoustic i en helt spesiell farge. Rockfon Mono Acoustic er en sømløs pusset akustikkhimling som integrerer alle serviceinstallasjoner bak en ubrutt, glatt og monolittisk overflate. Overflaten har en god lydabsorpsjon som gir en fremragende akustisk komfort, forteller Rockfons distriktssjef i Trøndelag, Thor Morten Hepsø. 

Bildet: De fargede himlingene passer godt inn på det moderne kontoret til Viking Venture. 

Behagelig lydnivå i det åpne kontorlandskapet 

I tredjeetasje er det den nordiske programvareinvestoren, Viking Venture, som har inntatt de nyrenoverte kontorlokalene. I taket er det montert Rockfon Color all Special med gode akustiske egenskaper. Rockfon har nylig lansert den fargerike Color-all produktlinjen med himlinger i 34 forskjellige farger. På kontoret til Viking Venture er det benyttet en blågrønn farge på himlingene.  

- Vi er veldig fornøyde med de akustiske løsningene som er montert i det åpne kontorlandskapet vårt. Selv om de fleste ansatte arbeider i samme kontorlandskap, er lydnivået dempet og behagelig. Det bidrar til konsentrasjon og trivsel på arbeidsplassen. De fargede himlingene passer også godt inn i den moderne stilen vi ønsket, forteller partner i Viking Venture, Jostein Vik.

- Norske arkitekter etterspør farger på himlingene i større grad og vi er glade for at den nye produktlinjen Color All kan imøtekomme arkitektenes ønsker. Akustikken skal selvfølgelig være i orden, men det skal ikke gå på bekostningen av innredningen og designuttrykket. Spesielt i lokaler hvor ventilasjonen er synlig, og himlingene ikke skal ta fokus. Det er ekstra gøy at fargene kan tilpasses etter arkitektenes ønsker, sier Thor Morten Hepsø avslutningsvis i pressemeldingen.

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave