Ferd blar opp 3,75 milliarder for NRK-tomta

 
Ferd blar opp 3,75 milliarder for NRK-tomtaBildet: Denne tomta er verd minst 3,75 milliarder kroner, mener NRK og Ferd, som har inngått avtale om overdragelse av en av Oslos mest interessante tomtearealer. Pressefoto: NRK
NRK har inngått avtale om salg av Marienlyst til Ferd til en minimumspris på 3,75 milliarder kroner. Avtalen skal sikre NRK finansiering til å realisere et nytt hovedkontor.

Av Odd Borgestrand

Dette kommer fram i en felles pressemelding fra NRK og Ferd. Her heter det også at Ferd har ambisjoner om å utvikle en ny inkluderende og skapende bydel som forener historien til NRK med kunnskapsmiljøene rundt. Ferd har et langsiktig perspektiv og høye ambisjoner med kjøpet av NRK-eiendommen.

- Vi er glade, stolte og ydmyke overfor den oppgaven vi nå står overfor. Vi vil skape en bydel som forener NRKs historie, kunnskapsmiljøene ved Universitetet på Blindern og Oslos behov for å bli en grønnere, mer skapende og inkluderende by. Vi er opptatt av å skape varige verdier både for byen og for området, sier styreleder Johan H. Andresen i Ferd. 

Stor entusiasme

- Arbeidet med regulering av tomten vil foregå i takt med NRKs flytteplaner. Vi forholder oss til planprogrammet som ble fastsatt i juni 2019 og ser fram til å videreføre arbeidet med regulering, medvirkning og det brede samarbeidet en slik utvikling krever. Det er med stor entusiasme vi går i gang med dette arbeidet. Her ønsker vi å skape et inkluderende og innovativt miljø med opplevelser for både beboere og besøkende i Oslo. Vi vil bruke all vår erfaring fra eiendomsutvikling, langsiktig industrielt eierskap og entreprenørskap til å gi området det løftet det fortjener. Vi skal skape bolyst, opplevelseslyst og skaperlyst på Marienlyst, sier Andresen.

Fornøyd kringkastingssjef

For NRK er avtalen med Ferd et viktig skritt på veien mot et nytt hovedkontor i Oslo-området.
- De hadde det totalt sett beste tilbudet. Kontrakten med Ferd gir oss den tiden vi trenger for å finne den best mulige tomta for NRK og et godt økonomisk grunnlag for etablering av et nytt bygg, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.
Avtalen gir NRK en minimumspris på 3,75 milliarder kroner ved salg. Den endelige prisen er avhengig av hvilken regulering som blir vedtatt for området.

- Skynder oss langsomt

- NRK har en viktig beredskapsrolle og et samfunnsoppdrag som innebærer virksomhet døgnet rundt hele året. Derfor har det vært avgjørende for oss med en kontrakt som er fleksibel og som garanterer at NRK til enhver tid har et operativt hovedkontor. Det har vi fått gjennom avtalen med Ferd, sier Eriksen. Det er ikke avklart hvor NRKs nye hovedkontor skal ligge. Ambisjonen er å finne og kjøpe en tomt i løpet av 2020. Vi håper å ha det klart i løpet av inneværende år, men det viktigste er at vi finner den aller beste tomta for NRK. Derfor skal vi skynde oss langsomt og vurdere alle aktuelle alternativer grundig før vi bestemmer oss, sier Eriksen i pressemeldingen.

Tar tapet med fatning

OBOS var inne i forhandlingene om kjøp av den attraktive eiendommen på Marienlyst, men måtte til slutt innse at Ferd vant kampen. OBOS-sjefen Daniel Kjørberg Siraj innrømmer at han er skuffet. Han innser samtidig at OBOS ikke var i nærheten av å legge så mye penger på bordet i sitt tilbud. OBOS har brukt store ressurser på å vinne denne kampen. På laget hadde OBOS samarbeidet med blant andre Oslo Pensjonsforsikring og svenske Fastighets AB Balder for å komme i posisjon til kjøp og utvikling av Marienlyst-området.  Daniel Kjørberg Siraj er imidlertid ikke i tvil om at Ferd vil være i stand til å bygge et godt prosjekt for byen.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår