Finalist til internasjonal arkitekturpris

 
Finalist til internasjonal arkitekturprisFINALIST: Kontorbygget ”The Wedge”, lengst øst i Barcode er finalist i World Architecture Festivals kåring av verdens beste kontorbygg. Foto: Ivan Brodey/OSU
Kontorbygget ”The Wedge”, som avslutter Barcode-rekken i Bjørvika mot øst, er finalist i World Architecture Festivals kåring av verdens beste kontorbygg. Bygget er tegnet av A-lab for Oslo S Utvikling.

– Vi er stolte av "The Wedge" og syntes det er morsomt og hyggelig at prosjektet er nominert i WAF. Prosjektet har en sterk personlighet og det ligger mye arbeid og vilje bak hver stein. A-lab og Oslo S Utvikling vant WAF-prisen sammen i 2014 for verdens beste boligbygg med Barcode-bygget «The Carve». At vårt kontorbygg nå også får anerkjennelse fra WAF, er veldig spennende. Det er en stor ære å bli nominert til denne internasjonalt anerkjente arkitekturprisen, sier arkitekt og daglig leder Geir Haaversen i A-lab.

Bygget har adresse Dronning Eufemias gate 42, og er Barcodes fasade mot øst. Det er inspirert av bygninger i New Yorks Meatpacking District, og har karakteriske bokser med møterom som stikker ut fra fasaden. Byggets kileformede grunnflate har gitt det kallenavnet ”The Wedge” – kilen.

– Førsteklasses arkitektur er et viktig virkemiddel i vårt arbeid for å gjøre Bjørvika til Norges mest attraktive kontor- og boligområde, og denne nominasjonen er nok en bekreftelse på at vår innsats verdsettes, sier adm. dir. Rolf Thorsen i Oslo S Utvikling. – Og at det er det aller minste bygget i Barcode-rekken som har klart å markere seg, synes vi er ekstra stas, sier han. I mars kjøpte Wahl eiendom "The Wedge" av Oslo S Utvikling.

World Architecture Festival arrangeres i Berlin i november. Da blir det klart om ”The Wedge” går helt til topps i klassen for verdens beste kontorbygg.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår