Fjerner byggebransjens barrierer for ombruk

 
Fjerner byggebransjens barrierer for ombrukBildet: Resirqel legger ut varer på Rehub! Resirqels dokumenterte balkongdører og vinduer er nå tilgjengelige på ombruksportalen Rehub, en ‘one stop shop’ for ombruk. Fra venstre: Martin Eid (Resirqel), Lasse Kilvær (Resirqel), Johanne Thurmann-Moe (Rehub) og Linn Helland (Rehub) Foto: Rehub
Sammen vil Rehub og Resirqel sørge for å øke andelen av ombruk i byggebransjen. Aktørene har nå inngått en avtale hvor Resirqel gjør materialer tilgjengelig i den digitale løsningen Rehub.

– Oversikt over tilgjengelige varer og mellomlagring er kjent i bransjen som viktige barrierer for ombruk. Ved å samarbeide med Rehub kan vi sammen tilby bedre løsninger på disse problemene, sier Lasse Kilvær, daglig leder i Resirqel, i en pressemelding.

Selskapet Resirqel vil tilby Rehubs kunder lagertjenester for ombruksvarer, så snart dette er tilgjengelig gjennom ombrukslageret Sirkulær Ressurssentral. I tillegg vil selskapene samarbeide rundt digital informasjonsflyt, blant annet ved å utvikle felles parametere for registrering av ombrukbare byggevarer.

– For å realisere ombruk er det viktig at vi har evnen til å samarbeide og standardisere slik at vi får økt volum av materialer og at transaksjonene kan skje til en konkurransedyktig pris, sier Linn Helland, markedsansvarlig for Rehub og leder for forretningsutvikling i Rambøll.

– Resirqel bruker egenutviklet teknologi for å registrere og dokumentere ombruksvarer. Ved å legge materialer fra sin database inn i Rehub ønsker Resirqel å gjøre materialene lettere omsettbare og forhåpentligvis øke mengden ombruk, sier Martin Eid, partner i Resirqel. - Den teknologiske samhandlingen mellom Rehub og vårt system er også viktig for oss. Vi ser frem til fortsettelsen.

– Rehub skal fungere som en åpen og transparent markedsplass som gir merverdi for alle samarbeidspartnere, og vi er glade for å få med en aktør som Resirqel, sier Johanne Thurmann-Moe, medgründer i Rehub. - Løsninger og tjenester som den enkelte partner har vil bidra til å styrke alles tjenester, tilføyer hun.

Om Rehub

Rehub er en digital, toveis markedsplass for kjøp og salg av ombrukbare bygningsmaterialer. Formålet med Rehub er å akselerere ombruk av bygningsmaterialer ved å være en HUB for informasjon, kompetanse og salg gjennom å koble sammen flere databaser og aktører. Rehub ble utviklet av Rambøll for å tilby løsninger på de mange utfordringene som markedet opplever i dag og hjelpe ulike selskap gjennom ombruksprosessen. Løsningen er åpen for alle og opplasting av materialer samt søk i tilgjengelige materialer er gratis. Rambøll tilbyr ombrukskartlegging og andre rådgivningstjenester det skulle være behov for i ombruksprosessen.

Om Resirqel

Ombruksspesialisten Resirqel tilbyr ombruksrådgivning, ombrukskartlegging, koordinator-, lager- og logistikktjenester, samt rådgivningsbistand i ulike faser av byggeprosessen. Resirqel er et uavhengig privat selskap og deres tjenester benyttes av arkitekter, entreprenører, og byggherrer innen offentlig og privat eiendomsutvikling og forvaltning. Selskapet er aktivt i en rekke FoU prosjekter knyttet til en sirkulær byggenæring, både som initiativtaker og deltaker. Resirqel er en av initiativtakerne bak Sirkulær Ressurssentral.

Om Sirkulær Ressurssentral

Sirkulær Ressurssentralskal tilby lagertjenester for overskudd- og ombruksvarer. I tillegg vil Sirkulær Ressurssentral tilby testing og tjenester for kvalitets og samsvarskontroll, samt tilby verksted og undervisningslokaler for å samle og drive et fysisk kunnskapssenter for ombruk av byggevarer. Formålet til Sirkulær Ressurssentral er å tilrettelegge for økt sirkulært ombruk av materialer i byggebransjen i Oslo og omegn, og på den måten bidra til å redusere klimafotavtrykket fra materialbruk i bygg- og anleggsvirksomhet. Statsbygg har blant annet donert et 4 500m2 telt og bidratt med oppstartsmidler. Resirqel, og Pådriv, som eier teltet, har utviklet Sirkulær Ressurssentral for ombruksmaterialer, og jobber med å få sentralen etablert på Økern i 2022. Resirqel vil tilby lagertjenester gjennom sentralen.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår