Fordeler familieselskapet etter 40 års samarbeid

 
Fordeler familieselskapet etter 40 års samarbeid
Åge og Rune Wee har sammen bygget videre på selskapet faren Rolf startet på 1950-tallet. Nå refordeles eierandelene i WeeGruppen for å rigge for framtiden.

Rolf Wee Transport startet i det små med en enkel lastebil helt tilbake i 1958. Over 60 år senere har enmannsbedriften i Tysvær blitt til flere familiedrevne selskaper med virksomhet innen import av anleggs-, landbruks- og bryggeutstyr, samt utleie av lifter og veitransporttjenester. Totalt vil WeeGruppen, der nettbutikken Wee.no står sentralt, ha en omsetning på nær 200 millioner kroner i 2021 – en omsetning som aldri har vært høyere.

Bedre å rydde opp
Nå fordeles aksjene etter en ny avtale mellom de to Wee-brødrene. Det forteller Rune Wee (58), som er daglig leder i Wee.no.

– Vår far Rolf gikk bort tidligere i år, og etterlot seg en større eierandel som måtte fordeles oss brødre imellom. I samme runde fant vi ut at det var bedre å rydde opp i eierskapet nå med tanke på framtidige generasjoner og arv, sier Rune Wee i en pressemelding.

Brødrene har inngått en langsiktig avtale der Rune overtar sin yngre bror Åge sin eierandel på totalt 50 prosent av aksjene i morselskapet Rolf Wee Transport AS (Wee.no). Overtagelsen skal skje over en periode på sju år, og går igjennom Åges holdingselskap Å Wee Holding AS.

– Selv om dette er en milepæl, vil ikke selve eierskiftet ha noe å si for driften og utviklingen av selskapet, som fortsetter med ambisjoner om vekst også i årene som kommer, sier Rune Wee.

Eierskifte i Wee Marine
Selskapet Wee Marine AS, som leverer bryggeløsninger i det norske markedet, inngår også i den nye avtalen. Åge Wee har vært daglig leder siden oppstarten i 2003, og brødrene har eid 50 prosent av selskapet hver. Nå overtar Åge samtlige aksjer i selskapet igjennom sitt holdingselskap.

– Vi har jobbet sammen i familiebedriften i nesten 40 år, og har opplevd både oppturer og nedturer. Hovedgrunnen til at vi har lykkes såpass godt, er at vi alltid har samarbeidet bra, og at vi har bygget virksomheten stein på stein uten å ta for mye risiko. Det handler om å brette opp ermene når behovet melder seg, og akkurat den egenskapen deler vi, sier Åge Wee (56).

- En utrolig reise
Brødrene gikk sin egen vei med familievirksomheten på 1990-tallet, da de på det meste hadde 130 ansatte og leide ut anleggsmaskiner og personell til prosjekter på blant annet Mongstad. Tidlig på 2000-tallet gikk brødrene over til import av maskiner og utstyr fra Holland og Kina, og var blant de aller første i bransjen som startet med nettsalg.

Det har vært en utrolig reise, oppsummerer Rune Wee.

 – Når vi ser tilbake på tidlig 2000-tallet, er det liten tvil om at vi var tidlig ute med netthandel. Det at vi turte å satse og utvikle oss innen digitale løsninger, ga oss en erfaring vi nyter godt av selv i dag. Dette er nok en av hovedgrunnene til at vi har lykkes bra med netthandelen Wee.no, sier Rune.

– Når vi nå har blitt enige om å fordele selskapet, og har rigget virksomhetene for neste generasjon, er vi klare for å satse videre. Godt samarbeid vil min bror og jeg alltid ha, og jeg gleder meg til fortsettelsen, avslutter daglig leder i Wee.no, Rune Wee.

Om Wee.no
Wee.no er en del av WeeGruppen og forhandler mer enn 2000 produkter innen kategoriene miljøvennlig energi, industri og landbruk, hus og hage, elektriske hjelpemidler, bryggeutstyr, hall og telt. Wee.no er en nettbasert, landsdekkende butikk med hovedkontor i Tysvær utenfor Haugesund

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår