Forenkler bruken av BCF formatet

 
Forenkler bruken av BCF formatet
BIM Collaboration Format (BCF)-arbeidsgruppen i buildingSMART Norge har fått godkjent sin første veiledning i BCF-formatet.

Denne skal sikre en mer konkurransedyktig bransje og få til en forbedret digital informasjonsflyt.

BCF formatet tillater ulike BIM applikasjoner å kommunisere modellbaserte problemer som kollisjoner og feil i modelleringen. BCF-Arbeidsgruppen i buildingSMART Norge ble startet med målet om å synliggjøre hvordan vi mer effektivt tar i bruk dette formatet, og har nå fått godkjent sin første veiledning for bransjen.

- buildingSMART Norge jobber for at åpne standarder blir tatt i bruk i norsk byggenæring og offentlig forvaltning. Veiledninger som dette gir en faglig og praktisk forankring som vi ser at medlemmene våre og bransjen generelt etterspør, forteller leder av BCF-arbeidsgruppen og teknisk sjef i buildingSMART Norge, Chi Ho Lau, i en pressemelding

- Vi ser at arbeidet med å fremme bruken av åpne standarder i stor grad ligger i den praktiske bruken og gjennomføringen. Den nye BCF veiledningen er et godt eksempel på hvordan vi i buildingSMART ønsker å tilrettelegge for mer effektiv og praktisk anvendelse, fortsetter han.

Veiledningen tar per nå for seg to use-cases innenfor BCF formatet og er tilgjengelig for alle gjennom buildingSMART Norge sine hjemmesider. Veiledningen vil bli videreutviklet av buildingSMART Norge sine medlemmer. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår