Fortsatt sterk vekst i proffmarkedet for byggevarer

 
Fortsatt sterk vekst i proffmarkedet for byggevarerIllustrasjonsbilde: Getty Images
Byggevarehandelen vokste med 11,9 prosent i 3. tertial 2021. Den sterke veksten i byggevarehandelen fortsatte i årets siste tertial.

Det var solide vekstrater i hele landet, men oppgangen var størst i Innlandet, etterfulgt av Agder og Viken. Oppgangen ble utelukkende drevet av proffsegmentet, som vokste med 23,1 prosent i forhold til 3. tertial i 2020. 

- Den sterke utviklingen i proffmarkedet skyldes en unormal økning i prisene på trelast og andre byggevarer i forhold til året før, og ikke underliggende volumvekst, sier Aslaug Koksvik, direktør for Virke Byggevarehandel. 

Privatmarkedet falt med 6,2 prosent i 3. tertial 2021 sammenlignet med 3. tertial året før. Det var nedgang i alle fylker, og størst var tilbakegangen i Oslo. Gjennom koronapandemien har byggevarehusene sett et oppsving i salget til privatkunder. Husholdningene har hatt mer penger til overs, samt anledning til å gjøre arbeid på egen bolig.

- Når forbrukermarkedet faller i en periode med prisoppgang, er det tydelig at omsetningsvolumet har kommet noe ned fra de historiske toppnivåene under pandemien, avslutter Koksvik. 

 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave