Fra idéfase til konseptfase

 
Fra idéfase til konseptfaseJan Drabløs, fungerende prosjektleder i RSA og Anne Guri Grimsby senior partner i Arkitema Architects, oppdragsansvarlig for prosjekteringsteamet. Foto. Arkitema Architects
Arkitema/ELN Architects står i spissen for prosjekteringsteamet som har vunnet konkurransen om konseptfaseutredning for ny regional sikkerhetsavdeling (RSA). Dagens regionale sikkerhetsavdeling skal erstattes med bedre og mer funksjonelle arealer som kan ivareta sikkerhetspsykiatri for hele Helse Sør-Øst-regionen.

Vinnerteamet består av Arkitema/ELN Architects med BSK arkitekter AB, SWECO Norge AS og AS Bygganalyse som underrådgivere.

Styret for Helse Sør-Øst fattet i sitt møte 16. juni 2016 vedtak om å videreføre Idéfase for ny regional sikkerhetsavdeling til konseptfase. Ny Regional Sikkerhetsavdeling med tilgrensende funksjoner er en del av Oslo Universitetssykehus HF (OUS), og er beskrevet i Idéfaserapport om framtidens OUS. Målet med nybygget er å sørge for mottak, omsorg og behandling av pasienter med alvorlig psykisk sykdom med atferdsavvik. Det er også et mål å samle flere funksjoner for å oppnå bygningsmessig og funksjonell effektivisering. Vinnerteamet med Arkitema i spissen, skal nå utvikle et robust konsept som skal ligge til grunn for beslutning om videre utbygging.

”Oppgaven er meget spennende og viktig for mange mennesker – både pasienter og ansatte. Vi gleder oss til å samarbeide med Helse Sør-Øst om å utvikle det nye konseptet.” forteller Anne Guri Grimsby, seniorpartner hos Arkitema Architects.


Teamet skal utforme en konseptrapport som beslutningsgrunnlag til Helse Sør-Øst RHF sin styrebehandling i juni 2017. Med valget av prosjekteringsteamet er Helse Sør-Øst kommet et godt stykke nærmere en realisering av prosjektet, og prosjektdirektør Dag Bøhler er godt tilfreds med valget som ble truffet blant mange sterke søknader:

"Det har vært veldig god respons på denne konkurransen. Vi har kunnet velge prosjekteringsteam i skarp konkurranse mellom de beste aktørene i markedet. Dette lover bra for gjennomføring av konseptfasen for regional sikkerhetsavdeling."

Regional sikkerhetsavdeling er for pasienter med alvorlig psykisk sykdom med atferdsavvik, og som er til fare for andre. Avdelingen skal passe på pasientene og samtidig tilby et trygt arbeidsmiljø og tilstrekkelig samfunnsvern. Pasientene er i all hovedsak tvangsinnlagt, dømt til behandling eller har fått en rettslig kjennelse.

Helse Sør-Øst RHF har etablert en egen prosjektorganisasjon med ressurser fra Sykehusbygg HF som skal styre konseptfasen. Arbeidet vil bli utført i nært samarbeid med Oslo universitetssykehus HF.

Arkitema/ELN Architects står også bak det nye Sykehuset Østfold Kalnes, samt et helt nytt psykiatrisykehus i Vejle i Danmark. Virksomheten har også tegnet Esbjerg Psykiatri, der bruken av beltesenger falt med 69,9% etter innflyttingen i de nye lokalene.

Arkitema Architects ble grunnlagt i Aarhus i 1969. I dag er tegnestuen en av Skandinavias største arkitektvirksomheter, med 10 danske partnere, én svensk partner, to norske partnere og 500 medarbeidere fordelt på kontorene i København, Århus, Oslo, Stockholm og Malmø.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår