Frykter nye regler i bygge- og anleggsbransjen

 
Frykter nye regler i bygge- og anleggsbransjen
Asker 11. januar 2016 – Arbeids- og sosialdepartementet varsler at de har sendt til høring forslag om at det ikke lenger skal være lov til å starte et arbeid uten HMS-kort i bygge- og anleggsbransjen.

HMS-kort er et bevis på at de ansatte er registrert i arbeidsgiverregisteret, samt at de har et norsk personnummer eller et midlertidig personnummer. Per i dag kan man stille til arbeid før HMS-kortet er utstedt, så lenge man har søkt om det eller man har søkt om skattekort. Om forslaget blir vedtatt, vil det i følge Interpersonell føre til problemer for bransjen.

For et firma som Interpersonell som er i vekst og som har 120 ansatte fra EØS land, vil dette bli et problem da de med jevne mellomrom har behov for å ta inn nye folk fra EØS land med spesiell kompetanse. Med nye regler vil de kun ha muligheten til å velge mellom de arbeiderne som allerede har jobbet i Norge, da det kan ta en måned fra en som ikke har jobbet i Norge før mottar et jobbtilbud til han mottar HMS-kortet og kan begynne å arbeide.

Med en så lang ventetid for å kunne begynne å jobbe vil som oftest jobben være borte når papirene er klare. Reglene fører dermed til et stengt arbeidsmarked, noe som i følge Interpersonell ikke er i tråd med EØS-avtalen.

– Vikarbyråer som Interpersonell er ofte inngangsporten for folk i bygge- og anleggsbransjen til norsk arbeidsliv, og vi håper derfor ikke dette blir en realitet da både vi og Norge, samt de som ønsker å arbeide i bygg og anlegg i Norge, vil tape på dette, sier Kim Angermann, salgssjef i Interpersonell i en pressemelding til Byggfakta.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår