Gedigen ryddejobb ute på anbud

 
Gedigen ryddejobb ute på anbudBildet: Her skal entreprenør bare fjerne de jernbanetekniske installasjonene. Foto: Anne Mette Storvik
Det bygges ny dobbeltsporet jernbane mellom Holm og Nykirke. Strekningen som går forbi Holmestrand, legges inn i fjell. Når denne tas i bruk, gjenstår en gedigen oppryddingsjobb i den ca. 15 kilometer lange gamle traseen.

Entreprisen har fått navnet «UHN38 Tilbakeføringsentreprisen» og konkurranse for prekvalifisering ligger nå på Doffin: https://www.doffin.no/Notice/Details/2016-052958. 

Fristen for kvalifikasjon er 12. april, så med påsken rett rundt hjørnet, gjelder det å «raska på» hvis man vil være med i konkurransen. Entreprisen omfatter nedbygging av dagens jernbanetrasé når nytt dobbeltspor mellom Holm og Fegstad blir tatt i bruk. Noe skal bli turvei, noe skal tilbakeføres til jordbruk osv. I tillegg skal alle jernbanetekniske installasjoner fjernes og en del bruer rives. Dette er en jobb verd flere titalls millioner kroner.

Arbeidet foregår dels i et tett befolket byområde, med hus tett opptil anleggsområdet.  Dårlige grunnforhold gjør at det er relativt strenge restriksjoner på hvordan arbeidet kan utføres.
- Denne jobben krever en entreprenør med omtanke og forståelse for det å jobbe i et tett befolket område. I kontrakten er det både grunn-, terreng- og jernbanetekniske arbeider, i tillegg til riving av både stål og betongbruer, så det kreves en bred kompetanse hos entreprenøren. Her er mange hensyn å ta, både til naboer og bygninger, konstaterer prosjektsjef Knut Edmund Knutsen.

Utdrag av oppgavene:

• riving/demontering og fjerning av all jernbaneteknikk
• riving av to stålbroer, én stor betongbru og én mindre betongbru
• riving av en gangkulvert i Holmestrand
• etablering av ca. 6,5 km turvei
• riving av signalteknisk hus
• nedbygging av riggområder og reetablering til jordbruk/skogbruk
• remerking av kryss på fv. 313 ved Holm
• grøfting og opparbeiding av adkomstvei ved Holm

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår