Gir bort 1.000 energikollektorer

 
Gir bort 1.000 energikollektorerBildet: Fra venstre: Daniel Kristensen, adm. Dir. ABK, Torstein Helliesen, salgsingeniør varmeopptak ABK, Teknisk sjef Terje Andersen Uponor og administrerende direktør Petter Vang, Uponor AS.
ABK og Uponor har inngått en samarbeidsavtale hvor Uponors fabrikk i Sverige eksklusivt produserer energikollektorer for ABK til det norske markedet.

Dette nye samarbeidet kickstartes ved at ABK gir bort de første 1000 energikollektorene som blir tilknyttet en NIBE bergvarmepumpe.

- De nye energikollektorene fra Uponor er av høyeste PE-100 kvalitet og er både «P»-merket og bærer Nordic Polymarks kvalitetsstempel. I tillegg har kollektorene løpemeter-indikering slik at det lett kan avleses hvor mange meter energikollektor som er satt i energibrønnen, forteller administrerende direktør Petter Vang i Uponor AS.

- Kampanjen gir oss anledning til å belyse viktigheten med å tilknytte NIBEs varmepumper med en tilstrekkelig lang energikollektor og at en dermed unngår for lave temperaturer i energibrønnen som igjen gir redusert effekt og besparelse» sier administrerende direktør Daniel Kristensen hos ABK.

- En energibrønn er ment å levere varme også for fremtidige generasjoner og rett kvalitet og rett lengde på energikollektoren er helt essensielt.

Rent praktisk vil brønnboreren som er kunde hos ABK få energikollektoren fra Uponor uten kostnad. Verdien av energikollektoren krediteres videre til varmepumpeinstallatøren som igjen krediterer sluttbruker. Kampanjen vil blir støttet av betydelig markedsføring og forhåpentligvis øke interessen for energibrønner generelt.

- Ofte glemmer forbrukeren å ta hensyn til at energibrønnens levetid er på linje med bygningens grunnmur, og at investeringen må sees på separat fra selve varmepumpen som vil ha en lavere teknisk levetid. En energibrønn som leverer gratis varme til bygningen i flere generasjoner er ment å skulle øke verdien på eiendommen ut over kostnaden, påpeker Kristensen.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår