GIS rådgiver/spesialist

 
GIS rådgiver/spesialist
Søknadsfrist: 04.12.2022
Sted: Oslo - Digital
Tittel: GIS rådgiver/spesialist

Vil du være med å utvikle Transport og byutviklings digitale transformasjon? Er du god i GIS og vil jobbe med digital samhandling? Har du et ønske om å være med å forme hvordan vi samhandler dette inn mot våre prosjekter? Da kan dette være det neste skrittet i din karriere!

BLI EN DEL AV VÅRT DIGITALE TEAM I TRANSPORT OG BYUTVIKLING
COWI er et internasjonalt rådgivende ingeniørselskap med rundt 1300 medarbeidere i Norge og regnes som ledende aktør innen samferdselssektoren. Divisjon for Transport og Byutvikling består av ca. 450 medarbeidere fordelt på 5 avdelinger. 

Med et eventyrlige marked innen transportsektoren i Norge har konkurransen i rådgivermarkedet skjerpet seg og vi ser at kommunikasjon, samhandling, innovasjon og effektivisering er nøkkelparametre i både tilbud og gjennomføring. Vi søker nå medarbeidere innen digitalisering med et brennende engasjement og stort ønske om å ta digital samhandling til nye høyder.

FÅ EN VARIERT HVERDAG MED UTVIKLENDE ARBEIDSOPPGAVER
Som vår nye digitale spesialist innen GIS blir du del av seksjon: Geomatics and Digital collabration, bestående av geomatikere, BIM rådgivere, senior digitale spesialister og digitale samhandlingsledere. Vi har et godt arbeidsmiljø med svært engasjerte medarbeidere, og jobber i et stort miljø på tvers av seksjon og avdelinger på prosjekter i hele Norge. Til sammen utgjør vi et inkluderende, sosialt og et sterkt fagmiljø.

Hos oss vil du få en viktig rolle i utviklingen og implementeringen av samhandlingsløsninger som understøtter god prosjekt- og risikostyring. Sentrale arbeidsoppgaver vil være:

 • Drive innovasjon i GIS. Skrive/ lage verktøy for seg selv og andre. Prøve å effektivisere vekk din egen jobb, slik at du kan få nye morsomme oppgaver.
 • Være digital ressurs i prosjekter
 • Grunnlagsdata til prosjekt for både interne og eksterne kunder
 • Bearbeiding, kvalitetssikring og tilrettelegging av geografisk informasjon
 • Utarbeidelse av rapporter og annen dokumentasjon
 • Optimalisering av samhandlingsløsninger
 • Digital ledelse i større prosjekter med fokus på GIS.

DINE FERDIGHETER. VÅRT TEAM. SAMMEN UTFORMER VI FREMTIDEN.

Dine ferdigheter er nøkkelen til vår suksess. Vi arbeider på tvers av grenser og innen forskjellige fagfelt, hvor vi deler kunnskap og bygger opp sterke relasjoner med kunder og kolleger. Du bidrar med din ekspertise, samtidig som du får mulighet til å samarbeide med de beste.

For å lykkes og trives i denne stillingen har du egen drivkraft og engasjement, og et ønske om å være med å skape en mer bærekraftig framtid. Vi ser etter deg som jobber godt selvstendig, men også har gode samarbeidsevner. Vi ser gjerne at du kan vise til:

Viktige:

 • Utdannelse på Bachelor eller Master nivå.
 • God kunnskap i bruk av ArcGIS Pro, ArcGIS Online og/ eller Qgis. I COWI Norge bruker vi ArcGIS, men om du har gode kunnskaper i Qgis vil det være mulig å få opplæring i ArcGIS Pro. Vi er hovedsakelig interessert i gode faglige og praktiske egenskaper ved bruk av GIS.
 • Ønskelig med noe erfaring med python eller andre programmeringsspråk. Fordelaktig mot GIS applikasjoner. Erfaring med Model builder ArcGIS eller graphical modeller i QGIS er også aktuelt.
 • Du kan uttrykke deg godt, både muntlig og skriftlig på norsk og engelsk
 • Noen års erfaring innen GIS, men også ferske kandidater med stor interesse for feltet er aktuelle.

Nyttige:

 • Gjerne erfaring med FME, Civil 3D/ Dynamo, Rhino/Grashopper og andre BIM verktøy.
 • Erfaring/ kunnskap om GIS analyser og metoder for effektivisering.
 • Hvis du er sertifisert Rockstar utvikler er det et pluss.
 • Erfaring med GIT

Vi ser etter en kandidat som er god på GIS og har lyst til å være med å utforme hvordan vi benytter GIS som et samhandlingsverktøy i våre prosjekter. Vi ønsker derfor å finne noen som liker å prøve nye ting og er kreativ. Derfor vil vi se på det som en stor fordel om du kan vise til prosjekter, hobbyprosjekt eller andre måter kan vise interesse for digitalisering utenom det mest nødvendige for å gjennomføre jobben. Humret du litt for deg selv når du leste at vi ønsker en med Rockstar utvikler sertifisering, så er sjansen stor for at det er deg vi ser etter. https://youtu.be/6avJHaC3C2U?t=2800

Det er også ønskelig med søkere som har en faglig bakgrunn annet enn GIS, da vi i COWI ønsker at du skal få utvikle deg både faglig og digitalt. Vi ser det på som viktig at våre digitale ressurser har en god faglig forankring. Du vil også få muligheten til å jobbe litt med faget, selv om hovedoppgavene er innen GIS og digitalisering.

COWI SOM ARBEIDSPLASS

Som et av Norges ledende rådgivende ingeniørselskap, er medarbeiderne vår viktigste ressurs. Det betyr at vi setter din utvikling i fokus. Hos oss blir alle ansatte en del av vårt karriere og utviklingsprogram hvor det holdes omfattende årlig kursing, tilpasset nivå, interesser og behov, innen relevante fagdisipliner. Vi har et sterkt og tverrfaglig miljø som setter høye krav til kvalitet, kunnskapsdeling og faglig integritet. Det passer ingenørd-beskrivelsen godt.

I tillegg kan vi tilby:

 • Muligheten til å bygge opp din kompetanse med spennende prosjekter
 • Gode muligheter til egenutvikling gjennom prosjekter, kurs og mentorordninger
 • Et godt arbeidsmiljø - det er viktig for oss å være rause og stille opp for hverandre, noe som gjenspeiles i medarbeiderundersøkelser
 • Nasjonalt og internasjonalt samarbeid på tvers av organisasjon og fagfelt. Vi har ca. 70 ulike faglige nettverk i COWI
 • Et aktivt bedriftslag, lønningstreff og bedriftshytter
 • Et eget felleskap kalt «Ung i COWI» for deg under 34 år, hvor det blir arrangert sosiale turer og arrangementer
 • Fleksibel arbeidstid

Sist, men ikke minst tilbyr vi konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger i et inspirerende, inkluderende, jordnært og hyggelig arbeidsmiljø.

Søk her

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave