Gjør 3D-skanning av montert bæresystem

 
Gjør 3D-skanning av montert bæresystemBildet: Skanningen skal brukes som en intern dokumentasjon, for å kontrollere om søyler er montert riktig etter gitte krav med tanke på helning, retthet og posisjon.
Tre studenter ved Høgskolen i Østfold skriver bachelor i samarbeid med IPOA. Deres prosjekt går ut på å undersøke om en bakkeplassert 3D-skanner kan brukes til å dokumentere et oppført bæresystem.

Skanningen skal brukes som en intern dokumentasjon, for å kontrollere om søyler er montert riktig etter gitte krav med tanke på helning, retthet og posisjon.

- I dag benytter entreprenører et kontrollskjema som dokumentasjon på at stålkonstruksjonene er tilfredsstillende montert. Dersom det oppstår klager fra kunden på at for eksempel en søyle er skjev, er dette beviset entreprenøren har på at det var montert riktig ved overtakelse, skriver studentene i en pressemelding.

Intern dokumentasjon
For å ivareta gode kundeforhold pleier mange entreprenører å rette opp feil på egen regning. Ved større og mer kostbare feil kan det være nyttig å ha en skanning som kan avklare om entreprenøren har notert feil på kontrollskjemaet, eller om kunden selv har skyld i feilen. Skanningen skal brukes som en intern dokumentasjon, for å kontrollere om søyler er montert riktig etter gitte krav med tanke på helning, retthet og posisjon.

Egen stand
- Vi har også valgt å se på tidsbruken for å skanne et bæresystem og for å fremstille data som kan brukes som dokumentasjon. For å gjennomføre undersøkelsen har vi tatt for oss to programmer fra Autodesk; Recap og Revit. Kom og besøk oss på EXPO 14. juni kl. 11.00-19.00 og 15. juni kl. 10.00-13.00 på Høgskolen i Østfold avd. Fredrikstad. Vi har egen stand på utstillingen der vi viser fram bachelorprosjektet vårt, heter det avslutningsvis i pressemeldingen fra studentene.
 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår