Gode resultater når konsernsjefen går av

 
Gode resultater når konsernsjefen går avGodt resultat i andre kvartal for Veidekke, og konsernsjef Arne Giske, som går av i september. (Foto: Veidekke).
Veidekke omsatte for 10,1 milliarder kroner i andre kvartal, og resultatet før skatt var 451 millioner kroner. Samtidig skjer flere endringer i ledelsen. Ny styreleder var på plass i mai, og i september går konsernsjef Arne Giske av, og Jimmy Bengtsson overtar.

I mai ble Svein Richard Brandtzæg ny styreleder. I følge Dagens Næringsliv får Giske en sluttpakke på totalt 5,9 millioner kroner når han forlater veiselskapet 1. september. Arne Giske overtok som konsernsjef for Veidekke i juni 2013. Nå har han bedt styret om avløsning etter seks år som konsernsjef. Giske har en lang karriere bak seg i Veidekke, med posisjoner både som CFO og som leder for Veidekkes eiendomsvirksomheter før han ble konsernsjef.

Positiv utvikling

Veidekkes entreprenørvirksomhet fikk nye ordrer til en verdi av 8,7 milliarder kroner i kvartalet og hadde per 30. juni ordrereserver på 35,3 milliarder kroner.

– Veidekke hadde positiv utvikling i andre kvartal. Det er god fart i entreprenørvirksomheten i alle tre land, og det er gledelig å se at forbedringsarbeidet i industrivirksomheten gir gode resultater. I eiendomsvirksomheten var resultatet særlig godt i Norge, og vi ser tegn til forbedring i boligsalget i og omkring Stockholm, sier konsernsjef Arne Giske i en pressemelding. 

– Vi ser nå noen effekter av forbedringstiltakene vi har gjennomført i det siste året, og vi fortsetter innsatsen for å styrke konsernets lønnsomhet, sier Giske og fortsetter:

– Veidekke har ambisiøse mål for skadereduksjon. Vi legger vekt på å forebygge risiko og gjøre alle bevisst på å jobbe tryggest mulig. I kvartalet som gikk registrerte vi en betydelig reduksjon i skadetallet.

Veidekke omsatte for NOK 10,1 milliarder i andre kvartal. Omsetningsøkningen på 10 prosent fra i fjor kom i all hovedsak i entreprenørvirksomhetene.

Godt resultat

Resultatet før skatt var NOK 451 millioner i andre kvartal. Industri viste god fremgang fra fjoråret, først og fremst på grunn av høyere volum og økt lønnsomhet i asfaltvirksomheten. I Eiendom bidro godt boligsalg i Oslo, sammen med gevinst fra salg av boligprosjekter, til et godt resultat i andre kvartal. I Entreprenør bidro betydelig resultatforbedring i den norske anleggsvirksomheten til resultatøkning fra i fjor.

Ordreinngangen i entreprenørvirksomheten i andre kvartal var NOK 8,7 milliarder. Ved utgangen av kvartalet hadde entreprenør¬virksomheten ordrereserver til en verdi av NOK 35,3 milliarder, hvorav 66 % kommer til omsetning i de neste tolv månedene.

Netto rentebærende gjeld utgjorde per 30. juni NOK 4,3 milliarder, mot NOK 1,5 milliarder ved årsskiftet. Økningen i rentebærende gjeld skyldes hovedsakelig oppgjør for tidligere inngåtte avtaler om tomtekjøp i både Norge og Sverige, samt normale sesongsvingninger i første halvår. Utbytte på NOK 669 millioner ble utbetalt i mai.

Omsetningen for første halvår var NOK 18,6 milliarder, en økning på 14 % fra første halvår 2018. Veksten kom primært i byggvirksomhetene i Norge og Sverige. Resultatet for første halvår var NOK 431 millioner.

Samlet H-verdi (antall skader per million arbeidstimer) for konsernet var 4,0 i andre kvartal, mot 5,0 i foregående kvartal og 5,3 i andre kvartal 2018. Sykefraværet var 3,8 % i andre kvartal, mot 4,6 % i første kvartal og 3,4 % i andre kvartal 2018.

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave

 
 
Retningslinjer for datahåndtering, personvern og informasjonskapsler

Ved å surfe videre på vår hjemmeside og bruke våre tjenester godkjenner du at vi samler inn data om dine besøk. I vår personvernerklæring forklarer vi hvilke data vi samler inn, hvorfor vi samler dem inn og hva vi bruker dem til. Les mer...

OK, jeg forstår