- Godt arbeidslys hindrer ulykker

 
- Godt arbeidslys hindrer ulykkerByggmester Thomas André er opptatt av å skape trygge arbeidsforhold med godt arbeidslys.
Appstyring av arbeidslamper blir stadig mer populært, men byggmester Thomas André Sandvik Jensen var ikke fornøyd første gangen han testet funksjonen.

Thomas André Sandvik Jensen driver eget firma i Bardu hvor han jobber med ulike byggeprosjekter. Godt arbeidslys er noe byggmesteren er opptatt av, og Thomas André vet at en dårlig opplyst arbeidsplass utfordrer både sikkerheten, helsen og resultatene. I høst gikk han derfor til innkjøp av arbeidslampen VAPOR 20000 APP & SENS fra Mareld.

- Jeg tenkte at det virker spennende når man kan styre lampen via en app. Det letter arbeidet betraktelig, sier Thomas André.

Problemet var bare at appen ikke fungerte slik den skulle, noe som førte til at byggmesteren tok kontakt med produsenten MARELD.

- Jeg lever av å levere resultater, og da er et godt arbeidslys meget viktig. Jeg fikk beskjed om at det var utfordringer med appen og at systemet var midlertidig nede, forklarer han.

Viktig med tilbakemelding
Espen Hanæs, forretningsutvikler for Mareld i Luna Group Norge, bekrefter at produktet ikke fungerte optimalt. Det at det i dette tilfellet var en sluttbruker som ga beskjed om feilen, er noe Hanæs og MARELD setter stor pris på.

- Tilbakemeldingene fra brukere av appen er utrolig viktig for oss. I tillegg har det gitt oss nødvendig kunnskap så vi kan forbedre oss. Vi vil jo unngå de samme problemene neste gang vi lanserer nyheter, sier Hanæs.

Etter en oppdatering er byggmesteren fra Bardu nå meget fornøyd med VAPOR 20000. Han trekker spesielt frem nettopp appstyring som en stor fordel for håndverkere.

- Appstyring er gull verdt. For meg bidrar det til å hindre arbeidsulykker. Men hverdagen blir også lettere. Som byggmester er jeg avhengig av godt lys, sier han.

I tillegg sparer håndverkeren mye tid når han slipper å rigge opp og ned.


GODT LYS: Med appstyring er arbeidsplassen lyst opp når håndverkeren kommer på jobb.

- Dette gjør arbeidsdagen mer effektiv, og jeg kan konsentrere meg om den jobben jeg skal gjøre. Særlig på vinteren er dette gunstig når man ikke lenger trenger å måke frem lamper og ledninger. Med en app kan jeg enkelt skru av og på lyset. Dette er helt klart en arbeidslampe som er relevant for mange ulike bransjer på små og store byggeplasser, sier den erfarne byggmesteren.

Se film av Vapor 20000 APP & SENS HER.

Utvikler produkter i samarbeid med håndverkere
Appstyring er noe som stadig blir mer etterspurt i markedet. Espen Hanæs i Luna Group forklarer at via appen kan du stille lyset som du vil, sette på en timer og ved behov kan man parallellkoble hele 100 enheter til en app.

Forretningsutvikleren for merkevaren MARELD jobber kontinuerlig for økt bevisstgjøring når det gjelder belysning på arbeidsplassen.

- I oktober viste vi frem appstyring på “Bygg Reis Deg”-messen, og flere fikk øynene opp for at dette kan være nyttig. Det bidrar til å gi brukeren et bredt utvalg av tilpasningsalternativer og full kontroll på belysningen. For eksempel har man en timerfunksjon så lyset kan være påslått når man kommer på jobb. Det gjør at man slipper å gå i mørket og lete etter utstyret, forklarer arbeidslyseksperten.


LYSER OPP: VAPOR 20000 sørger for godt arbeidslys året rundt, også utendørs i mørketiden. 

Byggmester Thomas André trekker også frem bevegelsessensoren til VAPOR 20000 som en fordel.

- Da kan for eksempel kunder besøke byggeplasser etter endt arbeidstid. Lampen lyser automatisk opp området og bidrar til økt sikkerhet, sier han. I tillegg påpeker Hanæs i Luna Group at arbeidslampen kan dimmes og at den er flyttbar.

- Det gjør den til en fleksibel lampe både innendørs og utendørs. Dette er et allsidig produkt som er godt egnet til alle som trenger mye lys på store flater, poengterer han.

Forretningsutvikleren understreker at de ønsker å ta frem gode produkter og bidra med informasjon om viktigheten av riktig belysning på arbeidsplassen. Han sier et godt arbeidslys er avgjørende for å gjøre jobben trygt og sikkert.

- For dårlig belysning på arbeidsplassen kan gå utover både effektiviteten og kvaliteten, samt øke risikoen for belastningsskader og uhell, utdyper Hanæs.

- Hos MARELD finner man derfor produkter som har vært ute på prøving hos diverse håndverkergrupper og som har en del funksjoner som man ikke finner hos andre.


PÅ STAND: Det var mange som var nysgjerrige på produktene til MARELD under Bygg Reis Deg i oktober. 

 

 
 
 
 

Stilling ledig

Vise alle ledige stillinger

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Produktnyheter

Vis alle

  

Bransjekommentar

Vis alle

  

Nyttekjøretøy

Vis alle

  

Siste papirutgave