Green Mountain satser i London

 
Green Mountain satser i LondonBildet: Eiendommene i Romford inkluderer et eksisterende datasenterbygg med betydelig vekstpotensial, samt en tomt for videre utvikling. Avstanden til de store finanssentrene i City of London og Docklands er mindre enn 16 km.
Green Mountain ekspanderer internasjonalt gjennom oppkjøp av datasenter i London. Datasenteret og tilhørende tomt for utvikling ligger i Romford i Øst-London.

Datasenterselskapet Green Mountain utvider for første gang sin virksomhet internasjonalt. Selskapets eier, Azrieli Group Ltd., kunngjorde i dag at de har signert en avtale om å kjøpe et datasenter med tilhørende utviklingstomt i Romford, øst i London. Gjennom oppkjøpet vil datasenteret bli oppgradert, omprofilert og inngå som en del av driften til Green Mountain.

Flere sterke britiske bedrifter

Azrieli Group Ltd. og selgeren har signert en aksjekjøpsavtale for kjøp av eiendommene som eies av Infinity SDC Ltd. i Romford. Eiendommene inkluderer et eksisterende datasenterbygg med betydelig vekstpotensial samt en tomt for videre utvikling. Avstanden til de store finanssentrene i City of London og Docklands er mindre enn 16 km. Datasenteret er sikret grønn kraft er kan støtte en IT-last på opptil 40MW og har flere sterke britiske bedrifter som leietakere allerede. Gjennomføring av oppkjøpet er underlagt visse betingelser og forventes å finne sted innen utgangen av året.

- Vi er veldig glade for å utvide virksomheten vår utenfor Norge, og denne muligheten er en perfekt match for oss. London er et ekstremt viktig datasenterknutepunkt hvor mange internasjonale selskaper er nødt til å være. Med denne utvidelsen kan vi tilby en bredere portefølje av lokasjoner og betjene kunder som behøver mer kapasitet eller trenger å forbli i London-området samtidig som de oppnår bærekraftsmålene sine. Dette er svaret på en etterlengtet forespørsel fra både våre nåværende og potensielle kunder, sier Tor Kristian Gyland, administrerende direktør i Green Mountain, i en pressemelding.

Vil forene to arbeidskulturer

Green Mountain planlegger å utvide kapasiteten og samtidig oppgradere og modernisere datasenteret for å innfri selskapets strenge standarder for bærekraft. Datasenteret har allerede tilgang til 100 % fornybar kraft, og har dermed et godt utgangspunkt for å bli et meget bærekraftig datasenter. Både selskap, eiendom og kommunikasjon vil bli fullstendig reprofilert og markedsført som en gjenkjennelig Green Mountain-lokasjon.

- Den erfarne og kompetente arbeidsstyrken på anlegget vil utfylle Green Mountain-organisasjonen godt. Vi ser frem til å forene disse to arbeidskulturene, hvor driftskvalitet er kjernen i begge virksomheter, sier COO i Green Mountain, Truls Dishington

Styreleder, Danna Azrieli, og administrerende direktør i Azrieli Group, Eyal Henkin, la til:

- Vi har satset strategisk på datasenterindustrien som en av våre viktigste vekstmotorer og er sikre på at dette oppkjøpet vil sette en ny standard for bærekraftige datasentertjenester i Storbritannia. Vår visjon er å gradvis utvide til flere internasjonale markeder, og London er et ideelt sted utvikle denne datasenterstrategien.

CBRE, i egenskap av finansiell rådgiver, representerte Infinity SDC Ltd, selgeren.

 

 
 
 
 

Byggekostnadskalkulator

Byggekalkulatoren gir deg et enkelt prisanslag for byggeprosjekter basert på areal og geografisk område.

Avansert byggekostnadskalkulator
Klikk her for å logge inn

Mest leste

    Siste papirutgave